Cursor

Crossbone Skull

divendres, 2 d’agost del 2013

CICLOTURISME





   Actualment la bicicleta i tot el mon que l’envolta a tingut una forta volada ja sigui dins el mon de les bicicletes urbanes o el BTT, això ha comportar la creació de tot un mon d’activitats turístiques i comercials aprofitant la gran demanda en aquest camp. Això ho podem veure en les grans ciutats en proliferació de botigues especialitzades  en la venda i reparació de bicicletes o be en el plantejament de circuits organitzats per diferents empreses d’aventura que proporcionat al client rutes guiades o be per seguir en GPS o road-book, potser la empresa Pedals, seria la precursora d’aquest fenomen amb la típica “Pedals de Foc”.
Qui no ha vist els caps de setmana els carrers de les ciutats grupets de penya tota ben equipa per enfilar cap a les muntanyes dels voltants, o per les carreteres per fer el petit “Tour” del dia amb la “colleta” per veure qui apreta mes i qui és queda enrere. Segons diuen Espanya és un dels països que més gent practica el ciclisme de tota mena, però encara estem molt lluny de fer servir la bicicleta com a eina de desplaçaments, cosa que a la resta d’Europa la cosa esta com molt assumida, nomes que posem d’exemple el tema” bicicleta – transport “ veurem com que difícil és en el nostra país poder portar la bici en facilitat i sense traves en el transport públic.
Fins no fa gaire, fins l’aparició de les bicicletes urbanes i també a el  factor” crisis “ molta gent a optat com a mesura més econòmica el desplaçar-se en bicicleta, però no fa pas gaire el tema “anar en bici”era com ser del tercer mon i la persona que és desplaçava amb ella, era algú sense recursos.
Molta gent te bicicleta inclòs alguns mes de una, però existeix una verdadera cultura de la bici, com podria ser Holanda, Alemanya... ? ens falten mes carrils bicis això és veritat, tampoc per part de les diverses competències administratives  poc han fet i si han fet ha sigut per quedar be, en el cas de la meva ciutat per exemple (Mataró) tenim uns quants carrils bici però que no porten en lloc, sense continuïtat i mal estructurats, però sobre tot cal una conscienciació de la societat en vers al moviment en bicicleta, potser queda molt be anar en mallot amb bici, però no queda tan be anar a treballar amb camisa i corbata en bici.
Moure’s en bici, desplaçar-se en bici, viatjar en bici, poder sortir de casa amb la bici carregada amb les teves coses mes primordials i anar a descobrir paisatges i gent  de una manera lenta i pausada impregnant-te de cada metre del territori per on passes, això és una manera barata de viatjar i més ara que la gasolina és tan cara. El començament és una mica dur, cal buscar reptes assumibles, però de mica en mica és com una addicció que no podràs deixar.
Us animo a conèixer diferents rutes cicloturistes de la península i de l’Europa mes propera, no son rutes BTT, però això no vol dir que les podeu fer servir, tot és molt senzill, sols canviant cobertes podreu assumir el tipus de terreny de la ruta.

Rutes per Catalunya.-

-Via verda del Ferro i Carrilet. De Ripoll a St:Feliu passant per Girona. Una clàssica. Molt ben condicionada.
--Via Verda del Baix Ebre, Terra Alta i Val de Zafan. Del  Maestrat al Delta.
I posat aquestes dues com a iniciació al que podria ser unes rutes cicloturistes.
-Ruta del Ter del naixement a la desembocadura. www.rutadelter.cat.
-Camí de Sant Jaume Català. De St. Pere de Rodes- Montserrat-Alcarràs. Molt ben senyalitzat . www.camidesantjaume.cat
--Pirinexus, la nova ruta circular transfonterera que obra la porta a altres aportacions.  www.pirinexus.cat .

Rutes per la península.-

-Camino de Santiago i Camino del Norte, que cal dir? Be potser si, per ser la gran ruta de la península deixa molt de desitjar sobre tot en alguns trams.
-Ruta la Plata. Sevilla a Santiago. www.vialaplata.org (700km)
-Descens de l’Ebre. Des de el naixement al mar, seguin el GR9.
-Camino de Sant Vicente. De Huesca a Valencia. www.elcaminodesantvicentemartir.es  (800Km)
-Camino del Santo Grial. De Sant Juan de la Peña (Huesca) a Valencia.  www.elcaminodelsantogrial.com.
-Ruta del Cid. Segons diuen no molt ben marcada. www.rutadelcid.org/ uns 1000km.
-El camino del Quijote. www.donquijotedelamancha2005.com uns 400km.
-Camino Mozárabe- Alcaudete-Mérida. www.caminomozarabe.es  uns 306 km
-Ruta del Califato. De Còrdova a Granada www.legadoandalusi.es
-El Canal de Castilla. www.canaldecastilla.org. Uns 207km
-Via Augusta, costa Mediterrània fins Sevilla 1500 km, guia en angles que la podreu trobar a Amazon.
-Portugal-Algarve. www.ecoviasalgarve.org  (218km)

RUTES PER EUROPA.-

Com per el sector peninsular la cosa és bastant fàcil de seleccionar per el sector europeu la cosa és complica molt i molt doncs si França que és l’ho que tenim al costat tenim un munt de rutes com podreu veure, ja no diguem els altres països, son tantes les possibilitats i les rutes senyalitzades que verdaderament som com autentiques carreteres verdes a on podem anar de un canto al altre de un país en bicicleta sent infinitats les combinacions que podem fer, doncs son els paradisos de la bicicleta, quants anys ens falten per arribar això? O mai?.
És per això que per posar un exemple en França posaré el llistat i en els altres solsament enumeraré les clàssiques , doncs seria com fer un llistat de telèfon de possibilitats. Per això podeu consultar les Véloroutes  o Eurovelo per web o be si mireu la adreça www.troisv.amis-nature.org  podreu comprovar el que i tenim.
Mirem doncs França, els veïns:
El Canal du Midi, el clàssic, podeu agafar des de Vielha per via verda del Garona i podeu anar des de Tolosa al Mediterrani o be al Atlàntic.
El tour de la Borgonya.
Els Castells del Loire, un altre clàssic.
Eurovelo 1- La gran transruta o Velodyssée de Noruega a Escòcia.
Canal de Nantes a Brest.
Eurovelo 6.- Nantes – Budapest, per rutes alemanyes.
Via Rhôna.- de Leman al Mediterrani
Eurovelo 3.- Véloroute des Pélerins- de Noruega a Santiago de Compostela.
Véloroute del Vall de Lot.
Avenue Verte Paris – London
Paris – Strasbourg
Paris – Mont St Michel
Véloroute du Téméraire- Flandes-Lonaire-Bourgogne
En fi ja veieu la de possibilitats, de Alemanya qui no coneix la ruta del Danubi del naixement travessant Allemanya,Austria,Hungria,Romania, també tenim les grans rutes Praga – Viena, o la de Cracòvia-Moràvia-Viena o el camí de l’Aubre de Cracòvia a Budapest.
Ja veieu les possibilitats son moltissimes, amb deixo països sols és qüestió de remenar per la web . I si voleu trobar material en planells i guies de viatge www.karakorum.com .Un bon llibre per començar a fer boca “Viajar en Bici” de la Editorial Desnivel de l’Alicia Urrea i Álvaro Martín grans coneixedors del tema i que porten el blog de Rodadas i parlant de blogs aquí en teniu uns quants:  Viajero con Alforjas,Tripside,Pisapedales,En Bici, Esciclismo,Rodadas,El de la Dahoa,Pedalibre,Conbici,BiciVici..... tot un mon per anar descobrint pausadament a cop de pedalts.




-





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada