Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 30 de juny del 2013

Puig Cornedor (Alpens) tot correns per la zona

roca de Pena




Actualment no se si és per el tema Killian, que ha fomentat el tema de corre per la muntanya que cada cop la cosa és com una plaga de gent molt motivada, curses, cronos, tatuatges, pulsòmetres, en definitiva tot un equipament ben complert com si anessin a qui sap  que fer d’envergadura, tot és un mont a on el mes important son els desnivells acumulats, les distancies...uf!! fins i tot cansa tot plegat.
Jo us proposo una cosa molt senzilla, sols agafar uns pantalons curts una samarreta, o no que som estiu, a si i les sabatilles de corre, una bona untada de crema protectora i la gorra i ja podem sortir a corre en llibertat, perquè senzillament ens agrada estar en contacte amb la natura i sobretot respirar a tot pulmó escoltant solsament els sorolls del bosc i el teu propi cos i aquí teniu la sortida
Començament:_ Carretera St.Agustí de Lluçanes a Perafita, deixan-l’ha per agafar la petita carretera de Lluçà, en cara no 2 km trobem un desviament, pista asfaltada, indicador de Vinyes Grosses, deixarem aquí el cotxe.
La Ruta:
Seguirem la pista que fins a Vinyes és asfaltada(marques blaves), seguirem sense pèrdua ver la masia de Comermada que la deixarem a ma dreta, més endavant trobarem una pista que fa una forta pujada i l’altre (marques blaves) la deixem a ma dreta, desprès la farem servir per tornar. Seguirem per la pista de l’esquerra i a pocs metres arribem a d’enlairada casa del Pujals, la deixem a l’esquerra i en baixada per el costat de una basa anem seguint fins quasi al tocar la riera, però sorpresa, la pista torna a pujar de nou fins trobar una pista que farem de baixada, aquesta desprès la farem de pujada a la tornada, creuarem la riera Gavarresa per el Pont de Pedra, deixant dues pistes que van cap a la dreta, seguirem per entre camps al costat de la riera per la suau pista fins trobar una nova pista que en pujada ens farà guanyar alçada per el costat d’un petit rierol, deixem a mitja pujada una pista a la dreta, ens trobem unes cases abandonades, seguim a munt que ja quasi som a dalt!!.
Trobem la pista i el GR, estem a la Casa Nova de la Vall i les Collades, la pista va planejant en petites pujades i baixades, al fons ja és divisa Alpens.
Un cop a la vila d’Alpens agafarem la carretera en direcció a Borredà, res ni 100 metres, a la dreta trobem uns plataners entre els dos primers i surt un petit corriol(marques blaves) que ens portarà al davant de la Masia de Can Torrats, aquí i per darrera de la casa, trobem marcat el camí de la Transhumància, anirem seguint el bonic i tupit corriol molt entretingut, que ens portarà al Collet de les Bruixes, deixarem el camí que baixa cap a les Lloses i seguirem les marques del PR (grogues i blanques) que ens portaran per el bonic corriol entre la llomada fins el cim i gran mirador de Puig Cornedor (1228m).
Comencem la potent baixada per un corriol per dins de bosc per anar a buscar el Coll Tallat, tenim que buscar un petit corriol a la nostra dreta, marques de GR, que ens portaran per un bonic corriol de baixada per anar a cercar una pista, al final del corriol a prop de la pista una tala d’arbres a tallat el camí e inclòs les marques.
Seguim la baixada ja per la pista passant per el costat de la Roca de la Pena i de nou estem a Can Torrats, aquest cop no seguirem el corriol, per la pista anirem a buscar la carretera que ens dura fina Alpens. Tindrem que seguir vers l’església, tot baixant per unes escales, per anar a buscar la única font del recorregut, font que commemora una batalla carlina. Deixem el GR i seguim cap  a l’esquerra per anar a buscar una tanca de fusta que quant aquesta s’acaba seguirem per un corriol entre horts i desprès de passar una petita tanca, baixarem per prats fins trobar una pista cap a l’esquerra, tot passant per una depuradora d’aigües, seguim la pista i trobem de nou les marques blaves que ja anirem seguint tota l’estona, tot passant per la gran masia de Cerdanyons.
Tornarem a creuar el Pont de Pedra i ara tot el que abans havíem fet de baixada ara ens tocarà pujar fins Comaermada que serà baixada fins el cotxa.
Kilometres 23.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada