Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 9 de desembre del 2013

CIRCULAR A LA MINA


El pic de la Mina (2683m) és un clàssic dels clàssics, qui mes qui menys que faci esquí de muntanya l’aura fet mes d’un parell de vegades.
Aquest cop però el farem en circuit, per això anirem cap a la duana francesa -andorrana del Pas de la Casa, allà passarem la frontera per donar la volta allà mateix i tornar a entrar a França, i això perquè? Doncs molt fàcil, l’únic i petit aparcament que tenim el trobem a ma esquerra tot pujant, això amb temporada de neu, al no poder fer el canvi de sentit tenim que fer-l’ho encara no a un kilòmetre fins la duana per poder girar.
Deixarem doncs el cotxe en el minúscul aparcament  i un cop els esquís als peus seguirem per el costat de la carretera fins el pont de Balandrar. Entrarem a la vall en suau pujada per el marge dret del rec que baixa dels estanys dels Pedrons, a la nostra dreta tot pujant anirem tenint la figura del cim de Pedrons i les seves pales i canals. En un principi teníem que fer aquest cim i baixar cap el llac de Pedrons, però  anàvem una mica justos de temps. Un cop en el estany i envoltats per les parets i corredors del Pic de Fontfreda que envoltant tota la coma, fem un gir esquerra(S/E) enfocant les traces a un coll que ja s’endevina al fons, la pujada gradualment és fa mes dreta fins el coll de l’Orri de la Vinyola (2664) tenim la Mina a tocar però el descens que teníem  per sota no perdona, traiem pells i comencem a traçar per una bona pala encara verge cap el estanys de l’Orri de la Vinyola (2496) que el deixem per sota, continuem baixant per el rec que ve del estany, al costat tenim les parets de les Valletes, a uns 2300m parem i tornem a posar pells per pujar al massificat pic de la Mina.
Comencem el descens, però aquest cop anem per sobre els lloms fins mes o menys la cota 2300, que girarem vers l’esquerra, per anar a buscar unes potents pales que al principi no veurem el que ens espera, però res, desprès d’uns girs ja veiem al fons la carretera i el pont de Balandran,  la baixada la fem encarant per allà a on sembla millor, el descens és de pel·lícula a mes normalment la neu en aquest sector és de molt bona qualitat, segurament la gent que venia d’Andorra en cotxe veient la pols que deixàvem en cada gir.
Una sortida que no s’ha deixar perdre, amb dos bons descensos, tot per tan sols 1100 metres de desnivell en pujada.
Horari de 5 a 6 hores, si feu el Pedros conteu 2 a 3 hores mes.
Penya de la sortida: Artur,Regina,Eladi,Salme, Benet i jo mateix.

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5747283

pujant la vall de Balandran

Roc Meler al fons


arriban al llac de Pedrons

el noi del Montseny

arriban al coll de l'Orri

Salme i Benet al fons la Mina

coll de l'Orri

primera pala al fons la Vinyola

Eladio enfocant la pendent amb els Movement

pendets sobre l'estany de l'Orri

Eladi,Benet,Regina,Salme i jo

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5747283









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada