Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 20 de desembre del 2015

Tour per el Pic d'Encampadana - Cubil




Salme,Benet i Txubi


L’anticicló que fa quasi un mes que esta posat a sobre nostre esta deixant la cosa de la neu ben tocada, boí així els mes aferrissats continuen la recerca. A la Cerdanya el sector del Puigmal no ni ha i a la resta en prou feines. Comencen a trobar algú per el sector de Formigueres i a Puigbalador (Pla Bernat , Tribune) on actualment encara és poden fer algunes sortides. Per Porte, a les pistes sols a la part de dalt i s’arriba a baix per la blava , la Mina la pala esta palada. Pedrons, Mele, Pic Negre.....pelats, Pas de la Casa, el color és mes marro que blanc. Sector de Grau Roig comença a millorar i Soldeu el Tarter una mica millor, doncs no hi toca gaire el sol.
En resum poca neu per aquestes dates, nosaltres intentem anar cap a la Vall d’Incles però la neu a la pista comença a tocar de la carretera i per la hora que és i la llargada de 3 kilòmetres decidim canviar de tàctica i anar al segur. Deixarem el cotxe al Tarter i pujarem per pistes fins Riba Escorxada un pel mes a munt ja trobem traça que comença a pujar per el sector de bosc i al costat d ela pista dels Isards, anem seguint per aquest sector, neu molt canviant i pesada fa uns pams a sota els esquís que costa progressar.  Arribem al Pic d’Encampadana(2488m), ja portem 800 metres de desnivell, seguim carenant cap el Tossal de la Llosada, d’aquí anirem a provar sort i baixarem cap el secor d’Encamp per la vall que puja el funicular fins a on ens deixi fer la neu. Tornem a posar pells i pugem per la tranquil·la valleta que tanca el cercle de muntanyes del Alt del Griu, Pic d’Ensagents i Alt del Cubil tots sense neu. Deixem la valleta per una forta pujada que ens porta a un curt tram de cresta i d’aquí esquís als peus i cap avall.
Els itineraris d’esquí de muntanya és tenen que treballar molt i la neu esta força canviant i en llocs és toca la base, a part de llocs a on la neu no ha transformat i a format uns cristalls que dona la sensació de neu pols.

Creuem els dits i esperem que la cosa canvi ben aviat. Sortida realitzada per els companys: Salme, Txubi, Benet i jo mateix, sortint una volta de 1400 metres de desnivell.



quins pams nois!!!


Txubi obrin una bona traça

Els sector millor innivats d’aquesta zona son Ransol I Incles, aquest últim la carretera plena de neu.

baixan cap el sector d'Encamp


remuntant la valleta del Cubil





Benet passant un examen






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada