Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 2 de juliol del 2016

Pic del Portarró (combinada en bici)







La" biga" de Senet




Aquesta sortida que us proposo és una combinada de bicicleta i caminant o corrents com us vagi millor i ens endinsarem dins el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici.
El lloc de inici és el darrer aparcament del parc a la Palanca de la Molina, a partir d’aquí podem seguir o be pagant un taxi, a peu o en bici, nosaltres farem la tercera opció.
Si aneu en furgoneta i voleu fer nit, podeu aparcar al lloc de sortida, a mes i teniu un lavabo.
La primera part de la sortida en bici, la farem per la pista asfaltada al costat del  riu de Sant Nicolau, tot passant per bonics prats i cascades d’aigua, cal però que per fer aquesta primera part de quasi 7 kilometres fins els Plans d’Aigüestortes fer-ho abans de les 9 del mati hora que comencen a pujar el servei de taxis. Un cop arribats a la ultima caseta d’informació i punt d’arribada turística, aparquem i lliguem les bicis en un lloc reservat a la parcament de bicicletes.
Canviem el calçat i ens posem pantalons curts i continuem per la pista planera fins remuntar les ultimes corbes que arriben al refugi del Estany Llong, l'estany el tenim a sobre nostre. Continuem per pista una mica ja mes malmesa, anem deixant el estany Llong al fons i ara ens apareix a l’esquerra el Redó, anirem pujant tot seguin unes estaques de color groc fins el Portarro d’Espot (2424m) d’aquí podríem anar al mirador del Portarro i veurà Sant Maurici, però preferim pujar una mica mes , així que pugem, i ara si que de valent, cap el Pic del Portarró (2736m), que inesperadament el trobem amb ple de gent a dalt.
Resseguim els passos de la pujada per baixar, però ens aturarem al refugi a fer unes birres i menjar quelcom. Aquestes hores del mig dia, la gentada és fa notar en el tros que ens espera fins trobar les bicis.
Tornem a canviar de material de calçat i davant la mirada de la cua de gent que esperant el taxi, toquem el dos que ara és tot baixada, cal però anar en cura i estan alerta doncs penseu que pujant i baixen els taxis, la veritat però que solen ser molt moderats al veurà una bici.

En total seran uns 1400 metres de desnivell i aproximadament uns 30km d’anada i tornada.





refugi del Estany Llong

Estany Llong i cim del Portarró

Subenuix

cim del Portarró amb el Cap de Crabes i el Pic Rodó

Agulles d'Amitges al fons

estany llong

al fons el Tuc de Carans que varem fer ahir





El dia 25 de juny al poble de Senet fan les seves falles, que millor doncs que anar a fer-hi un tomb i gaudir de la festa. Teniu un bon lloc per aparcar les furgonetes a l’entrada del poble i que a mes de ben segur que no estaré sols. Per el tema festa: “ Foc al Faro” i a seguir gaudint d’aquestes tradicions ancestral dels pobles dels Pirineus a mes ara declarades Patrimoni de la Humanitat i tan divulgades últimament en diversos espais de televisió.


briefing de fallaires

foc al faro!!!!

la biga


Aquests any les muntanyes estan molt florides de color groc de la ginesta







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada