Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 15 d’octubre del 2017

La Volta al Montsant variant dels Graus




Sens dubta la Volta al Montsant en BTT és una de les millors rutes que podem fer per Catalunya en bici tan per el paisatge, els seus camins i corriols i per el seu llegat històric, sense deixar enrere la bona gastronomia i els bons vins que hi trobarem, val doncs la pena fer aquesta ruta en un moment o altre amb les vostres bicis.
La Volta al Montsant te dues variants una la pròpiament dita i mes llarga i l’altre és la variant dels Graus, una mica mes curta però potser mes corriolera, nosaltres anirem a fer aquesta.

Deixem els cotxes a Cornudella de Montsant i comencem a pujar per una bona pista cap a Sant Joan de Codolar, aquí ens rep una bona senyora que fa vida en aquest paratge tan singular envoltat de xiprers de mes de 500 anys . A partir d’aquí comença el GR 174-1 un corriol molt entretingut sobre els cingles, cal però parar atenció doncs qualsevol ensurt pot resultar fatídic.  Arribem així al petit poble de l’Albarca, tot enlairat i a tocar dels cingles, seguirem per pista i per zona mes ombrívola de pins tot passant per Santa Magdalena i Sant Antoni, amb un petit bar en aquesta, seguirem pista fins agafar un corriol que ens portarà a Ulldemolins, bona parada a la pastisseria – bar del poble, per agafar enegia. Ara ens encaminarem per carretera cap a la Serra de Llena, uns quants kilòmetres de pujada fins el coll, a on anirem combinant carretera i corriol paral·lel fins trobar una desviació a ma esquerra que ens portarà en baixada per una carena anomenada el Serral de les Espadelles, amb bones vistes a banda i banda de la Serra de Montsant, un cop acabada la llarga i divertida baixada ens trobem a tocar del poble de Margalef, però abans la ruta entre cap el embassament de Margalef amb les seves zones d’escalada tan famoses en tot el mon, fem la circular per la vall i de nou tornem a sortir a la carretera que ens portarà a Margalef.



Sant Joan de Codolar


Angelo

camí dels Cartoixans


J.J Padnon


al fons Ulldemolins

Toni Llovet, recuperat i en plena forma

Artur

El segon dia sortim de Margalef amb el dia una mica tapadot, cosa que ja ens anirà be per no patir tanta calor, passarem per el costat del càmping i anirem cap el bonic poble de la Bisbal de Falset, creuarem el poble per anar a buscar un pont que creua el Riu Montsant, aquí comença la primera pujada del dia, que serà però la mes curta, un cop enfilats ja podem veurà al davant el gran barranc de Cabaces , primer anirem per un canto i després el vorejarem per l’altre, és un dels punts mes extraordinaris del recorregut, anirem baixant fins arribar a La Cobassa, antiga construcció troglodita, a sota de una gran vauma. La baixada s’acaba i entrem al poble de Cabaces, aquí la ruta és divideix, la llarga va cap a la Vilella i nosaltres encarem la segona pujada cap a la Serra de Sant Cristofol, ja estem a la vesant sud de la serra, amb vistes sempre a les cingleres del Montsant, amb això que entrem a agafar el camí dels Cartoixans, al principi una mica magres per anar en bici, però de mica en mica el corriol va millorant i segurament el tram mes divertit del recorregut. Baixem fins la Cartoixa d’Escaladei i fem una parada (venen llaunes de beguda) després de fet una mica de pica-pica, remuntem per anar a fer la ultima i mes llarga pujada de la ruta cap a La Morera de Montsant que veiem al fons. Un cop aquí creuem la carretera i prenem un corriol que ens farà gaudir de nou en una bona baixada, amb tot una sèrie de passos tècnics al començament i mes fàcils a mesura que anem baixant, però això si,envoltats en tot moment de un gran paisatge i un bonic bosc. La cosa ha sigut llarga i estem una mica trinxats de fer la cabra, però ja tan sols ens queda seguir la pista per anar a trobar la carretera que en menys de 2 kilòmetres estarem de nou amb els cotxes que havíem deixat el dia abans , ara tan sols ens queda anar a buscar les bosses a Margalef.


la Bisbal de Falset

Salme, de nou fotent canya

barranc de Cabaces



La Covassa

Cabaces


corriol dels Cartoixans




La Morera de Montsant




Com veieu les etapes son curtes però hem pensat que valia la pena no anar en preses i assaborir la ruta, com el bon degustador de vins. (Hi ha una cursa que fan la etapa llarga en una jornada)
Podeu descarregar-vos els tracs a http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/serra-montsant o al wikiloc directament, doncs son les rutes oficials del Parc.
Als punts de informació i turisme també donen uns planells de la editorial Piolet, amb les rutes. En el recorregut i trobareu senyalitzacions de la ruta.
Via Montsant. La Volta al Montsant en BTT. Editorial Piolet és el plano de la ruta.
La època millor per anar-hi serien primavera i tardor. Trobarem aigua als pobles i per les Ermites que passarem.
Margalef, és un bon lloc per fer-hi parada, el Alberg el Racó de la Finestra el nostre amic Jordi Pou us tractarà de meravella. I al vespre passejar per el poble és una delícia, feu parada al bar de la plaça, el seu pati interior, feu unes ratafies sota les moreres i escolteu les histories dels escaladors que ni ha un munt. Tornareu cap a dormir cansats però satisfets d’haver trepitjat aquestes terres aspres i oloroses  de grans paisatges i bona gent.....i de fons el cant del mussol que ens dona la bona nit
.
http://www.turismepriorat.org/es/organizate/alojamientos/el-rac%C3%B3-de-la-finestra

Han sigut a la sortida els Tonius: Llovets i Salme, Artur, J.j Padnon, Angelo i jo.

















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada