Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 6 de febrer del 2022

Els Roquissars del Montalt


 

Avui com no tinc gaire temps al matí he quedat amb el Presi per fer una volta i estirar les cames tot corrent. Deixem el cotxe a Can Bruguera sense gaires idees  del que farem, en principi anirem cap al Coll Pallarès intentant no tocar la pista que va cap a la Font del Malpas. Un  cop al coll, després d'haver fet molt de corriol i puges i baixes, seguirem un corriolet que puja tot deixant la pista que va cap a les roques que ara si fa bulder. 

Anem pujant pel corriol ja conegut d'haver-hi passat moltes vegades a peu i en bici, però en un moment donat intuïm quelcom i entrem a la brolla.....i sorpresa, una roca en forma de bauma que dona unes vistes impressionants, al davant la Serra de Vallalta al fons la llarga vall que dona de Canyamars a Can Brugueras. Quedem meravellats del lloc i no haver estat mai per aquí. Seguim intuïtivament fins a creuar de nou el corriol, però de nou el deixem i entrem a un altre sector de blocs, és curios tantes vegades que hem estat per aquí i tot això no ho coneixiem, aquests sector les vistes donen a mar i inclòs i tot, ja un banc de fusta.

Com que estem contents per les descobertes intentarem seguir amb la tònica de trobar rocs. Sortirem per sota del conegut Roc de l'Avi, encara qui hem estat un grapat de vegades també i anirem, farem una petita marrada, perquè pujarem per un cantó que no havíem pujat mai, esgarrapant una mica de roca i baixarem per un altre canto, fent una petita circular. Un cop la visita, seguirem un tros per  la pista, però no sé per què un cop arribem al Plana d'en Canals, al fons i descobrim de nou una bona roca amb un bon mirador, és a partir d'aquí a on començarem a traçar per sobre mateig de la carena fins a veura si podem arribar a dalt del Montalt. 

Sempre seguirem per al fil de la carena, per les roques, són com uns petits Castellets, podríem baixar i buscar com en els Castellets camins més facils, però la ruta va passant per uns petits turons rocosos que donen la gracia a la ruta, és a dir, la ideia és sempre anar per dalt, gaudint del paisatge de mar i muntanya.

No sempre serà fàcil, ja que en alguns llocs la brolla dificulta una mica el pas, però un cop trobem la roca la cosa millora. Trobem molts turonets, però en un hi ha cabres i el bategem com el Turó del  Roquissar de les Cabres.

Sembla que el roquissar s'acaba, entrem en una zona de brolla, la deixem i seguim per corriol fresat fins al Coll de Pateres, aquí un tros de corriol i de seguit de nou per la carena per arribar al Turó de l'Antena i el Montalt.

Doncs ha passat, hem sortit sense plans i hem descobert una "rutilla" per Els Roquissars del Montalt, espectacular!!, i això que ho tenim a tocar de casa.

Un cop al Montalt baixada i per fi, ja una mica tard, això que seria una ruta curta, corrents, mai més ben dit cap a Can Bruguera.

Si voleu fer la ruta, seguiu bé el track, no hi ha camins, una mica d'aventura entre la brolla i sempre buscar la part més alta per les roques.

Tot aquest tram es fa lent i més si es volen fer fotos.... continuarà.






















rotllo Anna Regina






























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada