Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 25 de novembre del 2023

Vertical del "Cementiri dels Gossos " Montseny


Les Agudes


Avui farem una bona matinal per anar a descobrir un dels racons més feréstecs per pujar al Puig Sesolles i Turó de l'Home, i ens hi portarà un bon guia i coneixedor de la zona: en Benet (el noi del Montseny).
Deixarem els cotxes a la Plana del Coll i a partir d'aquí tenim per endavant la pujada de la jornada (25% 1000 metres de desnivell amb 2,5 km), primer per camí indefinit entre bosc amb una forta pujada, sort que fa una estona que hem esmorzat. Anem seguint per la Carena d'Arguinells, ara trobem un corriol, però força tapat amb algunes marques de color verd molt antigues i que quasi ni es veuen. En un moment donat, uns van per un cantó i altres per un altre, buscant el millor pas entre falgueres i altres mates de punxes, alguns s'havien tret els pantalons llargs i han quedat amb unes cames ben massacrades i ensangonades.
Arribem al Cementiri dels Gossos, aquí tenim el tram de grimpada per entrar en un diedre, potser el primer pas és una mica més complicat, però res, el qui si cal, parar atenció en no tirar pedres als que venent al darrere.
Hem superat el pas, ens trobem als que han seguit per un altre canto, seria difícil per als gossos fer el diedre i bé el nom de la zona ja queda clar: Cementiri dels Gossos. Però falta un membre del grup, que anava primer " el Manu", estem una estona mirant si el veiem i per fi podem contactar amb ell pel mòbil, s'ha encigalat!! i apareix fet un nyap, pantalons trencats amb un basto per si l'hi sortien llops, i trinxadot de gatosses.
Seguim la ruta ja acabem, pujada al Puig Sesolles i cap al Turó de l'Home, carenant cap al Catiu d'Or, Puig Sacarbassa i ho matem a les Agudes.

Per tornar des del Coll de les Agudes seguirem un bonic corriol tot tapat per fulles, que faldejant per als emprius de les Agudes anirem a buscar les Roques de Glaç, tot passant per un fotimer de pous de glaç, de més petits a molt grans.
Arribem al Corral d'en Deumai i ja per GR, tornem a lloc de sortida.

 https://www.wikiloc.com/hiking-trails/vertical-al-cementiri-dels-gossos-montseny-154157190
Comencem per al pujadot del bosc


entre la boira i els matollsDiedre del Cementiri dels Gossos


un dels molts pous de glaç de la zona


la Simba i la Trufa


buscant a la Simba dins les fulles

Manu després de l'encigalada treien pedres i punxes de les sabatilles

Ruta realitzada per : J.j Padnon, Presi, Artur, el Noi del Montseny, Manu, Su, Yoya, Jaume, Lluís i la patrulla canina la Simba i la Trufa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada