Cursor

Crossbone Skull

divendres, 24 d’agost del 2012

VOLTA AL GRAN FAXA

VOLTA AL GRAN FAXA

Sortim cap el mig dia en direcció al nou refugi de Bachimaña des de els Baños de Pantincosa, amb la calor que cau i de valent, seguim les passes que aquest hivern passat feien amb esquís els nostres amics Pesch i que tans records amargs varen envoltar aquella sortida,a on el nostre amic Lius va ser acaronat  per la mort...que trist tot plegat. El refu, és completament nou, sembla un hotelet. Tot molt correcte, el menjar el tracte...llàstima que al tenir la tarja de la FEEC i no l’espanyola tenim que pagar un suplement addicional.
El mati enfilen cap el primer objectiu la creta de los Infiernos des de el collado de los Infiernos. La pujada comença forta des de el començament i els passos és van complicant, arribem al primer cim el Gamo Blanco (2986) i seguidament en un flanqueig amb una timba de comte arribem al primer infierno (3075m) la cresta és fa horitzontal en el denominar la marmolada, format per roca de marbre a on la timba esta a canto i canto, però l’espai per passar és suficient per no agafar cagarrines, així arribem al segon cim de 3079m, d’aquest al següent és un baixada i  de nou una nou remuntada per uns passos més senzills. La baixada la fem per el mateix lloc. Un cop arribats de nou al coll anem cap el llac de Tebarrai i el coll de Piedrafita. Baixem cap el altre canto, per la Llena del Cantal , al començament la baixada és força pronunciada, la calor comença a fer estralls, per el que optem per fer un bany al Ibon de la Llena Cantal. Arribem al refugi de Respumoso amb set de birres, ja molta gent, tenim que tornar a pagar el suplement per no estar federats a la federació espanyola...el sopar és rotllo safata i anar passat, si vols repetir tens que pagar el suplement, l’esmorzar el mateix rotllo, a mes, suposem que amb el que ens donem tenim calories per tan sols màxim una hora, ole,ole, sort que portem cosetes per anar picant.  La sortida d’avui anirem acompanyats per la parella Lu i J. Padnon que varem pujar ahir de Sallent de Gállego, a més J.J fa vint anys que va fer el Gran Fatxa(3005m) doncs feia la mili a Candanchu i ens farà de guia.
La pujada al Collado del Faxa, la gaudim sense calor doncs el sol encara no hi toca. Del coll al cim la pujada és per una cresta molt directa però molt entretinguda mirant sempre ben be a on poses peus i mans. Cal esmentar que al baixar fent camí amb uns germans bascos, un d’ells va fer un pas en fals i va caure rodolant, tenint la gran sort que per sota i havia el company Sekes que l’hi va parar l’embranzida de la caiguda.
De nou al coll ens acomiadem dels germans i la parella que de nou tornen cap a Respumoso, nosaltres seguim camí en pronunciada i calorosa baixada  vers el refugi de Wallon, ja en el sector francès. Quin gran refugi, quina solera, però no tenen aigua corrent degut a la sequera d’aquest estiu. Ens toca dormir a les enormes golfes. Com és d’hora optem per baixar al riu a fer uns banys, l’aigua esta estupenda, millor que a la piscina municipal de la nostra ciutat. Ah si parcer!! M’oblidava, aquí SI, que ens fan descompte amb la tarja de la FEEC, sense cap tipus de problema ni retòrica. El sopar més que esplèndid el millor de tots els dies, no així l’esmorzar que és una mica escadusser.
Al mati anem a fer les necessitats  cadascun per on pot, la neteja personal al riu. I tornem-hi de nou motxilles a l’esquena i cap el coll de Marcadau. Al principi la vall és molt planera però de cop i volta puja fortament, sort que encara no ens toca el sol. La ultima part fins el coll és mes planera. Del coll remuntem per la cresta al primer pic de Marcadau (2675m) d’aquest al segon(2677), la cosa és complica una mica , continuem la cresta en direcció a l Punta de la Güega (2726m) però el temps se’ns tira a sobre i optem per abandonar la cresta en un punt que veiem adient per seguir la baixada cap a Bachimaña i Baños de Pantincosa.
El resum una magnifica travessa d’estiu de 4 dies a la volta del Gran Faxa,amb molta calor, uns gran cims i amb molt bona companyia: Artur, Josep, Benet, Xavier, Joan, Lourdes i David.
al fons el nou refugi de Bachimaña

pic i llac de Tebarrai

crestegant els infiernos

3er. Infierno

creuant la marmolada

un bon buit als peus

sobre la cresta

blau sobre gris

per la geologa Nelssi

Artur fen un bany al Ibon de Llena Cantal

J.J pujant cap el coll del Faxa

Salomon noves crestejant al Faxa

Gran Faxa revindicatiu

Artur fen filigranes

refugi Wallon
la marmolada



LU sortint de la xemeneia


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada