Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 22 de setembre del 2013

CIRCULAR A MONTSERRAT

Artur sota el Cavall

cap el pla de la Trinitat

J.J Padnon,Presi, Sekes,Angelo;Angi i Artur la tropa!!

J.J Padnon per sota el mirador de Sant Jeroni

Presi 

tot pujant cap el mirador de Sant Jeroni

Angi

a grimpar una mica


Artur i Presi cap a Mont Gros

Mont Gros

algun pas de J.J Padnon

Sir Angelo de la Val D'Aran

els guies

ja som al final


http://connect.garmin.com/activity/379107596#.Uj3-lSgoiNk.email


L’any passat ja varem intentar fer una sortida per fer la travessa en diagonal de Montserrat, però no va poder ser, aquest any ho tornàvem a provar però per no fer complicació  de cotxes ho farem en circular fent la sortida més llarga.
Ens trobem tot l’equip al Bar la Roca de Monistrol, parcer molt recomanable tan per els bocates, les tapes o els combinats a mes si respira ambient de muntanya, sobre tot d’escaladors. El dia s’aixeca fred però serà cosa passatgera doncs la calor esta assegurada.
Anem cap a Santa Cecília a on deixarem els cotxes i anirem tot seguit a creuar la carretera per anar a buscar el GR que ens portarà tot faldejant la muntanya cap el Pla de la Trinitat i ermita de Sant Benet, d’aquí baixada per les escales fins al Monestir a on farem una paradeta a la plaça. Tot  seguit anem a buscar el camí de Sant Miquel, que és una pista encimentada i que va seguint per dures pujades per el camí de les ermites cap el Pla de les Taràntules i l’estació superior del funicular, al costat d’aquest anirem a buscar el camí de Sant Jeroni tot passat per sota les Magdalenes, per aquest sector és per on trobem mes gentada caminant, passarem per les serra de Bellavista i de les Paparres, sempre tenint al costat dret el Cavall Bernat, el camí és totalment evident fins l’ermita de Sant Jeroni, deixem la ruta per anar cap el mirador del Moro, característic per les seves antenes i antiga estació superior del funicular, ja en desús. Reculem de nou cap a l’ermita per un altre camí i d’aquí cap el mirador de Sant Jeroni. Un cop al mirador tindrem que recular de nou i tot passat un lloc de moltes fites de pedres tindrem que prendre un camí a la dreta (marques grogues) i l’haurem d’anar seguint, vigilant  un camí que surt a la dreta marcat en groc i deixar el que baixa doncs aniríem en direcció cap a Jorba per el camí dels francesos. Comença doncs l’autèntic trenca cames de pujar i baixar per una espessa vegetació que ens evita la forta insolació que esta caient.
Un altre lloc que tenim que estar-hi al cas i que a mes no ja cobertura per el GPs, és a prop del coll del Migdia i Miranda d’Ecos, no tenim que seguir cap el coll en veritat el camí mes evident ens i portaria,  però el trobem marcat amb creu, és adir, que seguim per l’esquerra per sobre d’un torrentet al qual anirem a petar i travessar per anar a buscar un pas espectacular per dins de unes llastres de roca tot passat per en sota de la Salamandra, arribant aixins al collet que mena al Mont Gros, que anirem a pujar per tenir una millor vista. Fem una parada per recuperar forces per la entretinguda baixada dels Naps de Dalt, a on tindrem que anar fent el mico d’arbre en arbre i procurar no fotret un lletot dels bons, doncs sembla ser que la gent te ganes de corre. Un cop a baix deixem el camí de l’esquerra i anem per el de la dreta per anar a buscar el següent coll de les Comes amb la silueta característica del Cabrit, seguirem per les marques grogues tot pujant per una zona de placa conglomerada i pas de corda.
Ara seguirem ja mes en diagonal per el camí de les Comes tot passat per la cova refugi de les Pruneres i ja el Coll de Port aquí comencem la davallada per sota dels Frares, ja no ens queda aigua però per sort el camí és en aquestes hores de la tarda ombrívol i fresquet, anirem seguit fins trobar el GR que seguirem per la dreta i en un constant pujar i baixar per sota el sector d’Ecos fins arribar de nou a santa Cecília.
Gran travessa, força dureta doncs han sortit 1400 de desnivell i 22km, en 7 hores i un picu, però a valgut molt la pena doncs hem pogut fer una circular per tot els macis que feia temps que ho teníem al cap.
I be sols quedava retornar a Monistrol al bareto d’aquest mati que encara que siguin les cinc de la tarda algu caurà al plat.
Gent de la Sortida: Seques, J.J Padnon, Presi, Angi, Artur i vingut de la Val D’Aran Angelo i jo mateig.
foto de Sekes a la penya




1 comentari: