Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 7 de juliol del 2014

PIC D'ESCOBES (AND)



Entra a la vall d’Incles a la temporada d’estiu a partir de les 9 fins les 6 de la tarda la tindrem que fer amb un petit cotxe elèctric amb el seu carismàtic conductor, cosa que ens va passar a nosaltres per arribar a les 4 de la tarda, el preu és econòmic i és pot comprar bitllet d’anada i tornada. El xofer ens va anar explicant coses de la vall i nosaltres l’hi vàrem tocar la pera, tot cantant-l’hi  cançons, cosa que una mica mes fa parar el vehicle i ens fa fora a tots.
Un cop al pont de la Baladosa (1863m) a on acaba el trajecte carreguem motxilles a l’esquena i cap amunt, no fa gaire calor i el trajecte al costat del riu Juclar és tota una delícia, a mes estem a l’estiu i ja una verdor i una quantitat de colors a les flors que sembla ven be el començament de la primavera.
A mig camí anem a fer una parada al mirador i lloc de homenatge a les 5 persones que va morir en l’helicòpter en els treballs de rehabilitació del refugi al que ens dirigim.
Arribem al refugi de Juclar a 2294m. Anteriorment  jo  hi havia estat però carai, la cosa ha canviat molt, be abans era lliura i a partir del 2009 és guardat, amb mes de 40 places, les instal·lacions son de ultima generació en matèria d’il·luminació, calefacció, aigua i el mes extraordinari son els 3 wc annexos, amb un sistema de sanejament molt ecològic , net i eficaç, amb un tractament autònom d’aigües fecals i residuals immillorables.
Després del sopar anem a fer un vol per el jardí al voltant del refugi aprenent detalls botànics amb els ròtols explicatius. Fa un fred que pela, tothom pensa amb els plumífers que s’han quedat a casa a l’armari. No tardem molt doncs anar a l’habitació i tapar-nos amb les mantes que podem.
Mati!!, surto a treure el nas del refugi, fot un vent molt fred, ai las!! No m’agradaria que fos el tercer cop que vinc i no faig cim!!
Esmorzem tranquil·lament, ens abriguem el que podem i a veurà que farem.  Enfilem l’estany primer de Juclar, ara convertit en un embasament  i de seguida tenim que passar per una llengua de neu que aquelles hores  esta ben gelada, abans el camí seguia per baix , però amb tots aquest canvis el camí tira amunt i torna a baixar, per un sistema de cordes que el millor és fer veurà que no les veus. Del estany primer anem al segon les vistes del pic d’Escobes i el Cilindre, son fenomenals.
Anem guanyant alçada en direcció el coll d’Alba, sembla ser que aquest any la neu no  se’n vol anar doncs encara ni ha força. El vent persisteix, potser amb una mica menys de força, però és emprenyador. Coll de Juclar (2463m) pas per anar cap el refugi de Rulhe a França. A continuació girem a la dreta per anar a buscar el coll d’Alba  (2539m),  aquests és uns pas per anar cap a l’Hospitalet pres l’Andorre (França), d’aquí podem admirar el gran llac d’Alba i els pics que l’envolten. Ens abriguem, doncs fa fred i vent, aquí veiem la primera pujada, el camí no ens gents evident i no  podem perdrà de vista les petites fites que ens portaran en una bona pujada fins la cresta de la carena, aquí baixarem per el canto occità, no tenim vent ni fred, quina delícia!! anem cap el  pic de Noé(2748m), baixem a una petita bretxa, per encara la segona pujada per un corredor petit amb bona roca (II grau), desprès sortim i encarem uns passos de II grau per unes roques fins situar-nos a la part de cresta final.
Un gran cim amb vistes espectaculars als quatres costats, ja ens ho havien dit el millor d’Andorra, potser si !!
La tornada la fem seguit la mateixa ruta però un cop al segon llac de Juclar en vers d’anar a buscar el camí de les cordes ho fem seguint el desmarcat camí antic i estalviem el puja i baixa.
Horaris: primer dia 1hora10’ aprox amb parades. 400metres de desnivell. Segon dia refugi a cim anar i tornar de 3 a 4 hores, 500 metres de desnivell.

Llocs per dormir: al començament de la vall d’Incles ja un petit càmping rural molt guapo. Al refugi Juclar que ja amb comentat i als forgoneteros, un avis: podeu anar a dormir a partir de les 10 de la nit al pont de Baladosa, no ja per que la carretera estigui tallada en unes hores, si no que a tot el Comú de Canillo, esta prohibit estacionar les furgos i la policia i passa fins vent entrada la tarda.

Vàrem ser: Artur, Beren, Regina, Angi, i les promeses Agnès i Rubèn i jo mateix.




refugi de juclar

Agnès i Rubèn

Coll d'Alba i llac d'Alba
Primera pujada


Agnès pic de Rulhe al fons

Llac de Juclar al fons

Beren

Regina i Agnès

Cim d'Escobes: Regi,Artur,Agnès i Beren

els Saleta

pujada al cim

baixada per la cresta


el grup Agnès,jo,Angi,Regina,Beren.Artur i Rubèn al fons Pic d'escobes i Cilindre









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada