Cursor

Crossbone Skull

dijous, 21 d’agost del 2014

732 CAMI DE LA RIBERETA EN BTT



Sortim del petit o molt petit poblet de Caldegas, ja que és mes petit el poble que la part urbanitzada i son mes la gent d’estiueig que la gent que pròpiament i viu. Sortim primer per la carretera que va a buscar el poble de Bourg Madame o Guingueta d’Ix, fronterer amb Puigcerdà.  Tenim que anar en compte, doncs a ma dreta agafarem el bonic corriol que va paral·lel al Segre entre camps i bosc de riera, si ha plogut també algun que altre bassiot.
Arribarem a la Guingueta per d’arrere la petita plaça de torus, travessarem la carretera per anar cap a Palau de Cerdanya i d’aquí  ja a buscar la pista que ens anirà portant cap a cotes superiors, tot admirant la plana Ceretana que tenim per sota. No és una pujada enfarfegosa, a mes ens acompanyarà el bosc tota l’estona, cosa que és d’agrair si és l’estiu.
El punt culminat serà el Pla de les Forques a uns 1700metres, aquí començarem la baixada, per pista tot passant per un refugi i una zona de pícnic, al davant ja podrem veurà les estacions de la Molina i la Masella, el Puigllançada i la Tossa d’Alp, la baixada és rapida i en un moment som a la carretera que puja a a la Collada de Tosses, travessem la carretera i al davant tenim un pas molt tècnic en baixada, passat aquest sector seguim en corriol, al fons el poble de la Molina que tenim a tocar, el corriol arriba a la carretera antiga de la Molina, la qual tindrem que agafar, doncs no tenim cap altra opció.
Del poble de la Molina, anem cap a l’estació de tren i per un pas elevat, creuem les vies, a partir d’aquí ja trobem el camí 732 o camí de la Ribereta.
Aquest és un camí arrengat i molt ben cuidat amb una sèrie de ponts i passarel·les per dins un frondós bosc , tot travessant rierols, son 8 km, als quals i trobarem de tot però sempre en corriol, passos fàcil, difícils i molt difícils, però val molt la pena endirsar-s’ha en aquesta boscúria. A poc d’arribar al poble d’Alp el camí és obre i passa per prats al costat de la riera, també per el costat del gran castell de la Torre de Rius.
Aquest camí al hivern pot esta cobert de gel, doncs quasi no hi toca el sol, també en dies de festa o vacances cal anar amb compte, doncs i trobarem gent a peu.
Un cop a Alp, seguirem per pistes de la plana fins Puigcerdà i d’aquí entrarem per l’antiga duana i resseguirem el mateix camí d’anada.
Molt bon itinerari a ma d’un gran coneixedor de la zona: Toni Llovet i vàrem fer colleta: el Salme, Xavi, German, Francesc i jo mateix.

Dificultat mitjana, amb alguns trams molt tècnics i exposats.
Durada: 3h30’
Desnivell aprox 900m.
I 43 Km.




la colleta en les primeres rampes



Al fons el Puigllançada i la Tossa


descens a la Molina

Toni Llovet

el pas de la via del tren a la Molina

Xavi

Salme



Francesc

Al loro!!! German
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5151794

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada