Cursor

Crossbone Skull

divendres, 2 de setembre del 2016

Ruta des Ardoisieres en BTT



Aquest cop anirem a fer una ruta per la Cerdanya acompanyats per els mestres d’aixa , Toni Llovet i en Siscu, els dos grans coneixedors del territori i a mes d’aquells que els hi agrada les coses tècniques, és a dir, que segurament patirem.
Ens trobem al poble de Caldegas, a prop de la Guingueta d’Ix i de Puigcerdà i comencem a pedalar vers Osséja per carretera, per anar una mica calentan les cames, un cop arribats aquí anem a buscar la pista que ens portarà cap el Serrat del Bou, el principi de la pujada penses que si la cosa segueix així ens tocarà suar, però no, la cosa canvia a mesura que anem pujant, anirem de mes a menys i tot això fent un total de 12 corves que anirem guanyan alçada de uns 500 metres de desnivell fins trobar el trencall que va cap el refugi de Nauja, aquí deixem la pista de la esquerra i seguirem per la dreta per anar cap a buscar un corriol, aquí comença pròpiament dit la” Ruta de les Ardoisieres”. El corriol és deixa fer entre vegetació, és nota que hi passa poca gent, passem per un torrentet amb aigua on les vaques en deixat empremta, la cosa comença a prendrà caire de baixada. Arribem a una bifurcació de corriols, marcats amb els números 1 i 2, nosaltres prendrem el 2, anant a buscar una antiga extracció de lloses de pissarra, que antigament és feien servir per les teulades de les cases, d’aquí el nom de les Ardoisieres i aquí és un comença el trepidant descens cap el poble de Vallsabollera, la veritat que en Salme i jo fem el que bonament podem, mes peus a terra que res, els altre dos al seu ritme ban baixant la pedregosa i tècnica baixada, és el que te de anar amb free-raiders.
Arribem al petit poblet i ens encaminem cap a la font per rentar-nos una mica, algú que altre per netejar-s’ha la ensangonada.
És hora de anar tornant, seguim la ruta, per pista primer sense gaires pujades però després trobarem algun que altre pujadot curt. A la vista tenim Osséja, però primer tindrem un corriol trialer  amb passos una mica complicadots fins la casa del Puig, un tros de pista asfaltada i girem a buscar la segona part del corriol aquest potser és el tram que és deixa millor fer, però tampoc és del tot regalat.
Un cop arribats, prenem carretera un tros fins agafar una pista que ens portarà de nou al punt de sortida.

Una bona matinal de 28km i 830 metres de desnivell, això si aneu ben en clenxinats si be la pujada és força agradable la baixada és d’aquelles de “ui,ui,uis”.

Sortida realitzada per Toni Llovet, Siscu, Salme i jo mateix.





Toniu Llovet

Salme




les llosses de pissarra

Siscu  el que no posa mai els peus a terra

Vallsabollera al fons

Osséja





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada