Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 4 de desembre del 2016

Volta per Coma de Vaca amb esquís





Les ultimes nevades de sud han deixat el sector de Vallter ben nevat, però com a cosa rara el sector que ha tingut mes neu el sector mes sud, cap a Coma de Vaca i ha deixat la resta, Bastiments, Bacivers, Pic de la Dona amb molt poca neu o sense. Per el contrari la neu pols s’ha conservat molt be per l’altra sector, cosa que fa que permeti fer sortides a on normalment el vent escombra la neu, o per en contra la fa que la trobem dura, gelada o ventada.
La primera sortida de la temporada i la penya ja en te ganes i de les bones i per la informació que tenim provarem de fer algun recorregut per la zona de Coma de Vaca.
Deixarem els cotxes a dalt les pistes i seguirem per pista el menys que puguem fins arribar cap el coll de la Marrana, saturat de gent a mes i ha una cursa vertical, a on i trobem bells coneguts. Des de la Marrana ja veiem el que tenim clar el que tenim que fer i sense dubta mes ens dirigim cap el coll de la Coma de l’Orri i d’aquí al seu cim, les seves dues pales estan a petar de neu pols, però no serem però els primers de desvirgar-les. La que va directa cap a la Coma de l’Orri esta impressionant però la oest i que encara esta en ombra i cau a Coma de Vaca, és un pastisset, cap allà que ens tirem, per fi el primer pow-pow de la temporada, els nervis a flor de pell, buscant la línia mes bona i mirar de no ensopegar cap “tauro”. Arribem a la Jaça Grossa del Freser, amb els somriures de orella a orella. Uns decideixen retornar cap el coll de la de la Marrana i la resta seguirem baixant per el Fresser fins la Jaça de les Eugues a prop del refugi de Coma de Vaca, aquí trobem una parella que han baixat del coll de Tres Pics i diuen que han xalat de valent per el  pastis que hi ha, pujarem nosaltres cap a la Costa de Mantinell fins quasi a dalt de tot que trobem una pista colgada de neu, la seguirem fins el coll dels Tres Pics, la intenció era fer el Balandrau, però el temps se’ns tira a sobre, decidim seguir la carena cal el Puig de Fontllatera, a partir d’aquí seguirem tota la llarga carena de la Serra del Catllar, en un constant pujar i baixar cim, passant per el Puig de la Canal Mala i Puig Pasturia, tots ells curulls de neu i amb bons descensos cap a Coma de Vaca, parcer ja trillats, seguim per la carena de cims de Coma de l’Orri, la tarda va caient, però el dia esta genial, sense vent i un sol que ens va acompanyant a la nostra esquena, les vistes son espectacular, cap el Montseny, Montserrat, els cims de Núria i al davant i  el que sempre sembla que hi estem mes a prop el Bastiments amb la seva pala molt palada de neu. Arribem de nou al Pic de Coma de l’Orri i ara sols ens queda resseguir el que hem fet aquest mati.

Una gran volta carenera, que comptades ocasions és pot realitzar satisfactòriament, tal com estar inclòs potser millor fer-l’ha a l’inrevés. Evitar en cas de boira i vent. Total quasi 20km i 1500 de desnivell positiu.


Fórem a la sortida: Salme, Benet, Lius , Regina, Puig Padnon i jo mateix.





al davant el Pic de l'Orri la pala que baixarem esta al darrera

cap el coll de la Coma de l'Orri


el noi del Montseny i els primers girs de la temporada

Salme començant a xalar

Lius buscant la linea de flotació

al fons el refu de Coma de Vaca

Costa de Mantinell al fons el Bastiments

al fons Coma de Vaca i el coll de Carança mes al fons

Coll dels Tres Pics i al davant el Puig de Fontlletera

comença la carenada per la Serra del Catllar







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada