Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 11 de desembre del 2016

Masella-Coll de Pal-Tossa d'Alp-Masella





Vàrem començar el mes amb un bon mantell nival, sobre tot de sud, vàrem estar uns dies amb una neu pow-pow de qualitat, però els dies han passat i l’anticicló el tenim a sobre. La neu va baixant en cotes baixes i en cotes entre mitges i altes la neu ha quedat feta una “crosta-crostó” que fa difícil esquiar. A primeres hores s’ha endurit en tots els sectors i solament en cotes altes (2400m) al mig dia la cosa no és comença a estovar una mica.
Vàrem anar a provar per el sector de la Tossa d’Alp, sortint una mica de les pistes de Masella i aprofitant les pistes tancades que encara tenen una mica de neu, la justa per pujar i anem donant la volta a l’estació fins coll de Pal, d’aquí anem a treure una mica el nas per la comarca del Berguedà, la neu encara baixa una mica mes, volíem pujar al Puigllançada, però veiem que la pujada la podrem fer però la baixada de segur que menjarem algun tauro. Reculem i anem a buscar una bona pala direcciónada al sud que fa força patxoca, de moment l’hem encertat. Parem a fer un mos a l’estació de Pal i veiem la canalla de la Feec fen series i entrenant, fem una ullada per aprendrà una mica.
Comencem la pujada cap a la Tossa per la pista Barcelona que esta tancada, un cop dalt anem a buscar uns lloms nevats, sortint de la ruta habitual. Arribem així dalt del cim de la Tossa d’Alp, bones vistes de tota la Cerdanya.  El Capcir i el sector de Porter ben pelats, els cims del davant, Puigpedros, Tossa Plana, neu a cotes altes, el Cadi que fa goig, al fons el Pedra i el Port del Compte ben nevats. El Sector del Puigmal justejant i al fons Bastiments i Balandrau que altres dies hem estat per allà.
Toca treure pells i començar a baixar, ho farem per les pistes, però renoi, tot son plaques de gel i pedres, la veritat no se que deu ser pagar un forfait, i a mes tenir que reparar després els esquis. Be de gent n’hi ha força.














0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada