Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 12 de març del 2017

Travessa a Carança amb esquís






Un cop deixem tota la gentada que hi ha al coll de la Marrana i arribem a la collada de Coma Mitjana(2705m), deixem enrere tot el brogit de la gent que avui parcer ni ha molta. Al davant tenim la vall per on tenim que baixar, la sortida és dreta però la neu esta força be, seguim baixant per la Coma Mitjana anant a buscar el torrent que cada cop és va encaixonant mes. Ens aturem al refugi de Matutato (2100m) per seguir baixant el torrent que dona pas al rierol i al  bosc, anem fent com podem dons al rierol ja hi comença a sortir l’aigua, cosa que fa el descens mes entretingut, manquen tan sols 300 metres per arribar als plans de Carança, però tenim que fer una mica de filigranes per superar els passos de bosc mes tupidot. Arribem al refugi de Ras de Carança(1831m), el dia és esplèndid i al lloc hi ha tan sols dos francesos que hi faran nit. Ens aturem i fem un mos tots a seguts al voltant de una taula.
La calor és comença  a fer-s’ha notar i nosaltres tenim que anar seguint. Anem a creuar el riu per un pont, indicacions de coll de Pal i Mantet, seguirem per una pista  entra bosc, amb molta neu fins arribar al pla de Bacivers (1940m), aquí canviem de direcció i seguim per els plans per entrar al bosc i anar a trobar la cabana refugi de Bacivers o com en diuen “la cabana de plàstic” i fem una parada per mirar l’interior.
La pujada que ens queda és llarga i feixuga fins el coll de Bacivers, no veiem en tot el recorregut a ningú excepte algun que altre isard o guineu esporuguida. Un cop dalt del coll sols ens queda pujar el Bastiments (2893m) en aquestes hores de la tarda ja no hi queda ningú.
Ultima baixada i cap a les pistes de Vallter. Una gran volta en que segurament us trobareu ens uns paratges de gran bellesa i solitud.


Forem la Regi, el Presi, J.j Padnon i jo. Total 21km i 1800 metres de desnivell.







sortida del coll de Coma Mitjana (foto feta per lo Presi)


al fons el Pic de Comamitjana

Coma Mitjana

Pic de Gallinas al fons

Refugi Matutano (tancat)

la reina dels selfis


part baixa de la Coma

plas de Carança i refugi, al limit de la neu

tornada cap a la Coma de Bacivers

Cabana de Bacivers o la" cabana de plastic" Aquesta cabanya la va fer una família per viure tot un any, una passada doncs esta lluny de tot

la Coma de Bacivers és molt i molt llarga

coll de Bastiments


ultima baixada

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada