Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 10 de juny del 2018

Blanes - Mataró en bicicleta. Tot seguint el Tordera.















Quina cosa mes estranya el tren va en retard, avui hem pensat anar fins a Blanes i seguir el Tordera, tot fent la ruta del “Tourdera”http://www.tourdera.cat/ fins St. Celoni i d’aquí fins a Mataró, una ruta llarga i nova per nosaltres.








Arribem a Blanes amb el conseqüent retard i anem a buscar el començament a la desembocadura del Tordera, a partir d’aquí comencem el recorregut, fins a Tordera anem per el costat del riu, el paisatge esta tot molt verd i ofenós després de les ultimes pluges, ocellets i colors de flors per tot arreu, olor de humitat i bassiots d’aigua per tot arreu, comencem doncs amb un primer tros molt guapot. Arribem a Tordera i ens trobem la Nacional que tenim que creuar per travessar el pont sobre el riu, marques GR 92, tot passat el pont anem a buscar una pista que veiem per de sota la carretera, prenem aquesta i seguim GR, en aquest punt tindríem que seguir la ruta del Tourdera, però no trobem les indicacions i seguim el GR tot creuant pel poble fins a prop del cementiri a on deixem el GR 92 que s’enfila cap em Montnegre, nosaltres anirem a buscar els  estany de Can Torrent, per una zona de boscos de riera. Un cop passat els llacs, creuem la carretera que va a Hostalric i ara ja anem a buscar la ruta cap els estany de Júlia, tot aquest sector juntament amb el de Torrent és una zona PEIN protegida. De moment ens esta sorprenent molt la ruta per la seva bellesa, paisatges humits, conreus, camins, corriols, ja veiem al fons la fortificació de Hostalric, però abans passarem per l’església de Sant Cebrià de Fogars, al costat de la Tordera, ara si encarem directament cap a Hostalric, per entre camps inundats d’aigua de les pluges.


desembocadura del Tordera, amb el Noi del Montseny Benet , Salme i jo




Lo riu és vida





Sant Cebrià de Fogars


Hostalric

Sant Celoni, passat aquest pont varem deixar les senyals


Arribem a Hostalric i fem una parada tècnica a omplir aigua i fer unes barretes. La ruta va a buscar la llera del riu, aquests tros no el trobem gaire ben indicat, però la intenció  és anar a fer un tomb per el poble. Creuem dons el carrer principal del poble fins trobar un polígon industrial a on seguirem les marques grogues i blaves (Via Augusta) fins creuar per un pont el riu, aquí ja tornem a trobar les marques del Tourdera i a mes la del camí de Sant Jaume.
A ma dreta el Montseny a l’esquerra el Montnegre, el riu a un banda, l’autopista a un altre i de front el vent que ens acompanyarà els dotze quilometres fins arribar a Sant Celoni.
Atenció en aquest punt, ja un moment que les marques tot creuant la carretera ens indiquen cap amunt   direcció el Montseny, però nosaltres ara volem seguir les de la Via Augusta, que no veiem, fem cas omís a les indicacions i anem a buscar un altra opció, seguim per uns corriols al costat de camps de cultiu fins trobar la força transitada carretera que prenem un tros tot passant un pont  i tot seguit a ma dreta trobem  un carrer en pujada amb les marques de la Via Augusta ben visibles des de la carretera , seguim les marques i ara també trobem les del camí de Sant Jaume. Arribem a la carretera de Santa Maria de Palautordera i les marques desapareixent, be en trobem una sols sortir de la pista que ens indica que no hem de seguir cap a munt, però cap avall aniríem a sortir a la carretera força transitada de Sant Celoni, dons a munt per carretera un quilòmetre mes o menys fins la estació de tren, a on tornem a trobar les indicacions de la Tourdera, be dons si haguéssim seguit les indicacions de dins el poble hauríem  arriat fins aquí.
Ara si però que les deixem dons aquestes ja ens enfilarien cap el Montseny, ara seguirem una fletxa groga que suposem que és la del camí de Sant Jaume i unes antigues marques de un GR suposem el 97, però que no en trobem cap mes, tot seguint una antiga pista que anem intuint per el GPS, fins trobar una pista principal al costat de una casa. Al fons ja veiem la Torrassa del Moro, ara anirem seguint cap a Sant Joan de Sanata i direcció Collsabadell. Això ja és terreny conegut ara seguirem la ruta del Congost cap a Llinars i cap a Cardedeu a on prendrem la desviació de la quasi podríem dir la principal pujada del dia cap a Sant Esteva del Coll. D’aquí un tros de carretera cap a buscar la pista de la Font del Sot i Dosrius i be d’aquí cap a dinar que ja és hora per el camí de la Riera cap a Mataró.





Resumin, una molt bona ruta, llarga, 74km, però molt entretinguda, dons passarem per tota mena de paisatges,  pobles, ermites, estanys... i sobre tot coneixerem el territori tot pedalant.
100X100 recomanable. Nosaltres la vàrem fer en un mati, però és pot fer tranquil·lament en una jornada.




I per acabar i ara que esta tant de moda el Bikepaking aquí teniu una web per anar xafardejant




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada