Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 19 de juliol del 2020

Viladrau - Matagalls -Sant Segimon-Viladrau (per el Sot de les Cordes)


Aquest passat dissabte, el company Lo Presi, ens vol ensenyar un recorregut per el Matagalls per la vessant de Viladrau, per el que en diuen : el Torrent del Sot de les Cordes.  I abans de fer l’explicació val a dir que dels itineraris que hi fet per el Matagalls i voltants, considero que aquesta volta és se’ns dubta la millor per pujar al Matagalls, primera per el paisatge que sempre ens envolta, per la bonica  i variada pujada i baixada i sobre tot, perquè hi trobarem poca gent, sobre tot, en la pujada.
Be doncs ens trobem al aparcament a poc d’arribar a Viladrau, “La Solana”, bar al davant per fer la cerveseta a la tornada. Avui a part de la penya del Sorreig: Artur, Presi, Regi, J.j Padnon, Eladi i servidor, tenim el Carlos un xaval d’Almeria, que ve a conèixer territori a mes de ser un gran corredor de llargues distancies trail i ultres varies, això ens fa patir una mica, i el Javi un altre d’aquells que els hi agrada corre per la muntanya, tot això fa que avui la cosa prometi.
Sortim amb l’aire fresquet i de seguida, el Presi ens comença a fer deixar el camí principal, anem cap a la casa dels Molins, per aquí passarem per el davant de la casa, si ho voleu evitar, agafareu del track un tros de la baixada i evitareu passar per el davant.
Al principi anem per unes antigues pistes amb un bon nombre de bardisses que tindrem que anar sortejant, per aquí el camí no esta gens marcat fins que no trobem la riera d’Erola a on trobem unes marques i fites que ja no anirem deixant, cal parar atenció  i tenir ben present la ruta en el track. La cosa comença a pujar amb ganes i guanyar desnivell, estem envoltats de castanyers majestuosos al costat del rierol, per aquí és difícil que hi toqui gaire el sol, anem pujant cada cop amb mes fermesa fins que fem un flanqueig per anar a buscar el Sot de les Cordes, el camí va força dret, en alguns trossos tindrem que fer servir les mans,  la pujada no deixa respir, però el paisatge que ens envolta fa que la cosa no sigui tan dureta..
Arribem al final de la pujada, coll d’Ordials (1470m) per aquí ja anem carenant fins l’objectiu, el Matagalls.
La baixada la farem per el PRC 205, cap a Sant Segimon, tot seguit entrarem al bosc i el torrent a on trobarem el Salt del Oratori, ja ens queda poc arribem a l’ermita de l’Erola i fem una breu parada, doncs i trobem al amic Miguelete i senyora de Mataró. I res, passem per can Bosc i no podem estar de beurà un bon glop d’aigua ben frescota de la seva font. Ja no anem per can Molins, fem la drecera i ja esta ,en un plis-plas ja som al bareto sota una bona ombra, per fer un petit vermutet i fer petar la xerrada.

Gracies als corredors que ens s’ han compadit de nosaltres i en Carlos en sembla que ha sortir enamorat del Montseny, al menys no parava de tirar fotos.


Com deia al començament, una gran volta per un magnífic lloc que és el Montseny, que encara ens porta boniques sorpreses.

Total uns 18km i 1km vertical, amb 4,30 h























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada