Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 26 de juliol del 2020

Pic de Peguera - Mar - Vidals i Tort


Ens trobem a la Central de Sallente de bona hora del mati una bona colla de penya del Sorreig, alguns d’ells feia molt de temps que no havíem coincidit en cap sortida, potser abans del confinament i tot, entre ells el que feia mes temps el gran, “Nocilleitor” o també conegut com: “Pomoco brilla poco el amigo de los ninos”, gran coneixedor del Yosemite, també ens trobem amb el Rivers o Lius el “noi de S’Agaro” que esta tant moreno que sembla el pare de Julio Iglesias, i Sekotes el xaval del Bisaura, tots ells amb un historial força potent, els altres ja coneguts últimament com : J.j Padnon, Artur, el noi del Montseny, Lo Presi ,mig recuperat de la lesió de a la cursa de Certescans ,be tots ells per anar al Pic de Peguera un quasi 3000 (2980m).
Començarem a pujar per la potent i enxerinada i no del tot fàcil pujada directa del Bony de la Cornera, aquesta és troba al costat de una torre d’alta tensió al costat de la Central, per un corriolet que ja des de el primer moment ens fa suar la cansalada fins trobar l’Estany Gento. Aquí ens reagrupem i comencem la recerca de Nocilleitor, que no apareix, uns quants tirem a vall de nou i no el veiem per cap lloc, s’engega la senyal d’alarma !!!, per sort tenim cobertura i el truquem per el mòbil, per sort contesta i el tenim per sobre nostre per entre un roquissar, no és d’estranyar que un noi de roca encara tingui el reclam. Be de nou tots junts seguim cap a la arribada del telefèric, que de moment encara no va doncs esta de reparacions i ja per el GR cap el refugi de la Colomina, voregem l’estany del mateix nom fins l’Estany de Mar i pujada cap el Pas de l’Ós, aquí deixar el GR i girem a l’esquerra cap els Estanys de Saburó d’Amunt fins el Coll de Peguera i forta rampa fins situar-nos a la cresta, on tindrem que fer servir les mans per arribar al petit roc, que és el cim a on no hi cabem tots. Tornem a refer el camí fins el coll, aquí ens dividint en dos grups, uns tirar cap a vall resseguint la pujada i uns altres seguirem la carena encadenant per la cresta els pics de Mar (2845m) el dels Vidals (2904m) i el Tort (2886m) fem la baixada per els Estanys dels Vidals de Damunt per tornar a retrobar el camí de pujada. En aquests ens trobem una part del personal, uns que han aprofitat per fer estada en un llac i fer una banyadeta. La baixada final ,per no baixar per la de pujada i fer-ho mes suau, baixarem per la Canal de Pigolo, quins records de les curses d’esquí !!! que diferent!!!, boí així anem que sembla que estiguem en una cursa doncs, J.j, posa  la directa, doncs sembla que te ganes de birrota fresca, en un tres i no res ja tornem a estar a l’aparcament de la Central, a on hi trobem la resta que faltava i l’Angi que ha pujat en bici des de la Pobletà de Bellvei, que deu ni do.
I res bocates i birres a dojo al bar de la Central, parcer, molt recomanable tant per el tracte i servei, com per els boníssims bocates, sobre tot el de llonganissa esparracada, un 10!!, si senyor.

I res una potent i magnifica sortida, a on hem pogut gaudir de moments molts estranys, com una penya que volien tant si  no pujar un gos per la cresta, uns altres que tenien tanta presa que ni demanant pas per passar, uns que sembla que al portar l’equipació de una federació determinada et mirant amb prepotència, altres que no et tornen el “bon dia”, be sembla que la muntanya arriba un personal força estrany, tindrem que potser anar-nos acostumant aquesta nova moda, en fi, que hi farem , nosaltres a lo nostre, passar-ho be sense complicacions, total estem aquí quatre dies, no?


Itinerari complert : distancia 22km i 1800 de desnivell.


Sallente

cami del Bony de la Cornera

Refugi de la Colomina

Estany de Mar

Pas de l'Ós

Estany Mar


Pic dels Vidals a l'esquerra i el Mar a la dreta

 vall de Sobre Monestero






al fons el Pic dels Vidals

Pic de Mar o des Carboneres

Pic dels Vidals

Pic de Tort

Estanys dels Vidals Damunt





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada