Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 2 de gener del 2021

Arkalasca, fi de l'any merdos 2020


 

Ahir va estar nevant tot el dia, i avui el primer que faig és obrir la finestra per veurà si en veritat les prediccions de la meteó son efectives, si senyor!!!! solet!!!, al fons de la vall el Comapedrosa , Roca Entravessada, Medacorba, Racons, tots ben curulls de neu, doncs vinga anem per feina, un bon esmorzar que avui toca pow.

Anem cap ArcalasKa, segur que hi aura pow pow del bonet.

Quin pastisot!!!! Fa un fred que pela, això ens assegura una bona neu tot el mati, la penya ja esta traçant línies, comencem doncs a pujar cap el sector de Peíraguils, es tot un mato, no han ni traçat encara les pistes, és a dir, que ni és veuen.

Som l’últim dia de l’any, vaja quin any mes merdos, mentres pujo amb vaig enrecordant d’aquell fatídic últim dia de l’any que ara en fa vint, la tragèdia del Balandrau, del amic Oriol que vàrem coincidir en varies sortides per Nadal a la Val d’Aran, una tragèdia que sempre la tindrem present.

Som a dalt el Port de Creussans, vistes a Soulcem, la Pica, Medacorba i tants i tants cims ben nevats, els petits núvols ja van entrant, la previsió era canvi de temps a partir de les dues, doncs preparem ja les nostres línies que ja estem frisant.

Una bona xalada, neu pow de la bona que és l’important, hem acabat la sortida de l’any a Arcalaska, com ens agrada!!!

Hem comprat quatre coses per celebrar el cap d’any, ja comença a fosquejar, els núvols van entrant a la vall, faig una ultima mirada per veurà al fons la silueta de les bordes de la Coruvilla, comencen a caure els primers floquets, tindrem una nit nevada.
































Comencem l’any i sembla que les prediccions dels temps han canviat doncs fa un sol que espetega. Com avui ens pensàvem no fer res degut als pronòstics hem allargat fer el mandra  i l’esmorzar, per això fins que no ho tenim tot enllestit ja és mig mati, farem quelcom doncs per estirar les cames i aprofitar el que queda de mati.

Anirem cap  a les bordes de la Coruvilla i potser al Pla del Estany.

Fa un dia radiant, sense vent, solet i no gaire fred no com els altres dies. Seguirem per la pista ben nevada, passarem per les primeres bordes i en un tres i no res ja som a les de la Coruvila, però ara tancades doncs hi ha posat un pany, quina pena!!! Això que veníem preparats per fer-hi un foquet. Ens asseiem a prendrà el sol i això que apareixent una penya que ens han seguit les traces. Volen anar no saben ben be a on, Medacorba? Comapedrosa?, van una mica tard i força lents, potser no son plans per aquestes hores ni per fer aquest cims una mica compromesos tal com esta la neu, tampoc saben ven be on estant, i tampoc saben el nivell de risc d’avui per el tema allaus, recordem que ahir dia 31, ni va haver un de molt gros al Capcir que va sepultar una persona i va tenir molta sort de que el traiesin viu, doncs estava colgat a quasi 1,50m. No se, però sembla que la gent no s’enteri gaire, no serà per falta d’informació. En episodis com els d’ara de unes primeres nevades amb molt de vent ( hi ha sectors que les carenes i algunes pales estan ben palades) i seguidament uns episodis de mes nevades, crec que el mes assenyat és fer coses mes raonables. Els hi vàrem dir adeu i nosaltres vàrem seguir una estona mes fins que va venir la gana, hora de fer el primer dinar de l’any.

Be res, molt molt any i bones traces si el Covid ens ho permet.


















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada