Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 1 de novembre del 2021

Els Castanyers monumentals de Viladrau


 

A la tardor és una bona època per anar a copsar els colors dels boscos, per això ens acostarem al Montseny, en concret al sector de Viladrau, per anar a fer un tom per als majestuosos castanyers.

Un bon lloc per fer nit amb la furgoneta és al davant del restaurant Solaras, a tocar de Viladrau. La ruta en qüestió és una circular, que no penjaré el track, ja que la podeu ben trobar a vàries sortides al Wikiloc.

Primerament anirem per al camí del Sot del Vernets, al costat de Viladrau, per trobar-nos, La Font de les Orenetes i ja enfilant de mica en mica cap als castanyers de les Nou Branques. Seguirem cap al Molí de Puigdot i la bonica casa de Cal Armany. Seguirem fins al Pujol de Muntanya, aquí potser és l'únic punt conflictiu, perquè tots els tracks passant per al costat de la casa, però ara han posat un cartell que indica seguir cap a un altre costat, tot seguint una pista. Nosaltres fem cas omís i seguim el track entre la casa, no sé en aquell moment no ens hi surt ningú, un cop passada la casa el camí és evident tot amunt cap al Corral d’en Pujol que ens quedarà a mà esquerra. Trobarem fites i deixem l'antiga pista, per pujar per un dret corriol cap al Pla de Malataup i Coll d'Àligues. Començarem la baixada al costat del Torrent de l'Erola i els majestuosos boscs de castanyers gegantins. Fem parada per recollir el sarró de castanyes, fins aquí en tota l'estona no en trobat a ningú, sols les boires i el vent.

El sol va sortint entre l’arbreda i els colors són més intensos, anem ja de tornada, però primer passarem a veure la petita ermita de l'Elora o Arola. Ara ja no te pèrdua, ja trobem força gent en tot el camí ben indicat amb fustes que ens indica la direcció de l’aparcament de nou.

Aquesta fàcil matinal d’uns 13 km, a la tardor ens portarà a un món de colors excepcional, grandiosos boscos submergits en un entorn de silenci i tranquil·litat. Avui és el dia de les bruixes a Viladrau, anirem aquesta nit a veure les bruixes dansar a la vora del foc.





colors al Matagalls


Cal Armany






Viladrau al fons


Coll d'Àligues










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada