Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 23 d’octubre del 2022

Cala Montjoi - Cap de Norfeu - Cala Montjoi

 



Per aquestes dates segurament estaríem menjant castanyes ben  apropet de la voreta del foc, però nois el temps va canviant i això més que tardo sembla un estiu allargassat per això anem a gaudir del mar que tenim ben a prop i en concret el denominat PNIN Punta Falconera i Cap Norfeu.

Per començar si teniu pensat fer aquesta ruta sapigueu que del 15 de desembre al 31 de maig està prohibit accedir-hi perquè és una àrea crítica d'espècies amenaçades (1000 € de multa), a partir d'aquí tenim l'estiu i com podeu suposar la cosa estar a petar de gent, així doncs aprofitarem les bones temperatures d'octubre  inclòs novembre per fruir de la ruta i poder fer una bona banyadeta, en completa soledat.

Tema dormir en furgoneta, la cosa està complicada, al ser parc natural, està prohibit amb sancions de 200 €. Nosaltres vàrem dormir a l'aparcament de Cala Monjoi, aquí no hi havia cap cartell sancionador, després vàrem veure que a Cala Pelosa   hi havien moltes furgonetes al costat de mar, però aquí sí que hi havia un cartell sancionador, en resum al vostre gust.

Ens aixequem quan despunten els primer ratxós de sol i el primer que fem és anar a fer una banyadeta, l'aigua està fresqueta però bona. Un cop ben desperts del tot anem a esmorzar i comencem la ruta. Anirem per un corriolet que va seguint els penya-segats, cal anar una mica en compta, fins a arribar a Punta Ferrera, d'aquí cap a la Cala Calitjás i la Pelosa, aquí amb molta penya amb furgos. Començarem a enfilar cap amunt, sort que no fa sol!, arribant al Puig Norfeu amb la seva torre. Seguim ja en pla i en molt bones vistes cap a la Punta Norfeu.

Anem ja tornant, podem desviar-nos uns mica i anar a visitar la Trona. En un moment donat del camí i a punt d'arribar al Coll Canadell, ens parem a la Cova de les Eremites, un habitacle troglodita amb una cova força llarga. Un cop al Coll Canadell, no fem el bucle cap a la Cala Canadell, seguim per la pista per arribar a la Cala Montjoi i fer de nou una bona banyada que amb la calor que far ja en tenim moltes ganes.


https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cala-montjoi-cap-norfeu-cala-montjoi-28743619

Gràcies a MikeDoors.










































0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada