Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 12 de febrer del 2023

Volta al Mont Llaret i Pic de Pam i altres


direcció a la Cabana de la Balmeta

 

Arribem a l'aparcament de Le Verde (Les Angles) una mica tardet, però el dia avui serà tranquil i no tenim pressa. Prendrem camí, direcció cap a la Cabana de la Balmete, primer per una pista d'esquí nòrdic i en poc començarem a enfilar per al bonic bosc, tot curull de neu pols. Aquesta jornada vaig acompanyat dels amics "Kintu" un xaval que toca més roca calenta que neu i en Sekoies, que desafortunadament no es troba en gaires bones condicions, opta per esperar una estona i si millora anirà fent.

Ens endinsem doncs amb el Kintu pel bosquet fins a quasi arribar a la cabana que no hi arribarem, ja que enfilem cap amunt direcció el Puig de Pam, al qual no arribarem tampoc fins a dalt perquè i manca neu. La veritat que tota la penya skimo, pleguem allà mateix.

Al nostre davant tenim grans vistes de les muntanyes que ens envolten i podem copsar com el vent ha malmès molts cims i carenes de la contrada, potser el que es veuen millor des de la nostra posició són els Morters i el Pla Bernat. També veiem la pala del Petit Peric que ja comença a estar tocada, però "al loro" que per allà i corren la penya dels indestructibles "Pesch".

Intentem trocar unes quantes vegades al Sekoies, però sembla que porti el mòbil tancat. Baixem a la Balmeta per neu cremeta de migdia. Arribats al costat de la cabana, posar pells i tornem pujada cap al Mont LLaret. Trèiem pells i baixem per la pista Isards, que curiosament esta tancada i la neu està de l'ho millor.

Arribem a la furgo i en Sekoies no hi és. Fem, però un bon dinar que ens prepara l'Angi i al cap d'una estona ja treu el cap Sekoies, que s'havia trobat millor i que havia seguit la ruta, inclús ens havia vist baixar.... parcer, el pròxim cop no et deixis el mòbil al cotxe.

I en tot això i si el dia et penses que ho has vist tot, apareixent els Pesch (Xavi, Miquel, Josep i Lius), tota la florinata. En resum podríem dir, un dia de contrastos.

Nosaltres els deixem a tots i anem que tenim tarda de campionat de petanca a Ur.





















https://www.wikiloc.com/back-country-skiing-trails/volta-al-mont-llaret-i-pic-de-pam-125729713




L'Endemà pugem cap a les pistes de Porte-Puymorens, deixem a tota la penya que puja cap a la Mina, per anar cap al que nosaltres ens interessa verdaderament, a veure si trobem encara un racó de pow-pow, aquest cop acompanyat de l'Agnès i Rubèn que volen provar pastisset, i renoi quina encertada i de les bones.

Baixem xalant d'allò més, fins a la carretera, trèiem esquís per creuar-la i anem seguint, ja que veiem que la neu està encara molt bé, baixem doncs cap al rec d'en Garcia, anem fent fins que el torrent es va encaixonant i la neu ja no ha pogut tapar el torrent del tot. Posem de nou pells i pugem per l'altra banda del torrent fins a trobar els plans que ens portaran de nou cap al Coll de Puymorens. Una bona descoberta amb molt bona neu. 






























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada