Cursor

Crossbone Skull

divendres, 21 de juliol del 2023

Grau de l'Ós

 


Avui us presento una sortida sorprenent a la Cerdanya, una petita selva amagada dins un torrent envoltat de parets: el Grau de l'Ós.

Per començar comentaré, que per arribar, la cosa ja se les porta, perquè tot sembla que hàgim d'entrar a la boca nord del Túnel del Cadi. Per no fer cagarel·la, ens dirigirem primer al poblet de Riu i un cop passat, a mà esquerra ens quedaria l'àrea de servei del Túnel, seguim per una pujada i just a la dreta surt una pista, apta per cotxes, que va paral·lela a la carretera del Túnel, la seguirem fins que trobem un petit replà. Aquí ja trobem una indicació de fusta del Grau.

Per passar per sota la carretera del Túnel ho farem per una gran canonada


 A la sortida d'aquesta canonada seguirem un corriol que va paral·lel també a la carretera fins que ja comencem a pujar, deixem el corriol de ma dreta i que després baixarem (indicació de fusta al poble abandonat de Canals) i ja està, entrem ara si dins el torrent del Grau de l'Ós que ja no deixarem.

Entrem doncs en un reina humit i ple de vegetació, el caminar el farem entre còdols una mica relliscosos, on haurem d'anar vigilant per no fer una relliscada. El torrent es va encaixonant, les parets queden les marques de l'acció de l'aigua de milions d'anys. Ens costa poc imaginar que estem dins un comte de fades i minairons. Les parets estan plenes de molsa i unes petites floretes blaves, que moltes cauen per al camí i deixant una imatge molt bonica.

Arribem al punt clau de la ruta que si bé en la seva totalitat la podríem catalogar com a fàcil, el pas que tenim al davant, per superar una gran roca, és una mica atlètic. Per superar-lo tenim una escala a la dreta, que per pujar-hi, si anem amb motxilla, millor ens la posem al davant, doncs quan acaba l'escala hem de tirar de braços per una cadena un petit tros. Nosaltres ho vàrem trobar molt mullat i la cosa es complica una mica, ja que hem de fer força amb l'esquena i els braços, pel fet que els peus no ens ajuden gaire. Superat aquest únic pas complicat, anem seguint el torrent que ja de mica en mica es va obrint fins a arribar als Prats de Riumajor, a on aprofitarem per anar a mirar la Cabana de Riumajor, que de fora sembla una cosa i de dins és un altre. I res, seguim ara si les marques  vermelles de Cavalls del Vent, aquí sí que ja trobem força trànsit, fins al Refugi de Serra de les Esposes, a on farem una petita parada a menjar quelcom.

Començarem ja la baixada per anar cap al poble en runes de Canals, passant però primer per la Font de la Mollera. I ja queda poc per tornar a veura la carretera del Túnel i donar per acabada la ruta, que verdaderament et deixa amb un molt bon regust.


-Una bona ruta per fer a l'estiu, per la bona fresqueta que hi trobarem

- Cal tenir en compte el risc de pluja o tempestes.

-L'horari és molt relatiu, perquè no pararies de fer fotos, però conteu unes 4 hores sense presses.


https://www.wikiloc.com/hiking-trails/grau-de-los-139975622

 Cabana de Riumajor

Font de la Mollera


Canals


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada