Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 16 de juliol del 2023

Pic de Fontnegre -Vertical 1700

 

Avui a part de la calor, potser ens venia a sobre una rutilla d'allò més exigent, la Vertical 1700 al Pic de Fontnegre. Ja durant la setmana molta penya es va anant donant de baixa, alguna excusa o un altre, segurament inclús ben fet, perquè el que ens venia al davant era guapot.

Primer de tot i abans de començar, ens pararem a Ripoll a la granja de l'entrada, per fer una combinació d'enciamades i croissants ben regats de xocolata, tot per agafar forces i anar a visitar el w.c, i apa cap a Daiò.

Què podem comentar de la ruta?, poca cosa, d'ençà que sortim del cotxe fins a dalt és un pujador dels bons, sense descans. De Daiò de Baix al de Dalt encara anirem fent, però a partir d'aquí ens endinsem en el món geològic de les Roques de Totlomón, el corriol desapareix (cosa que fa pensar que per aquí no passa ni deu), passem entre parets i agulles, tot molt guapot, mentre anem guanyant alçada fortament i decididament. Després dels primers mil metres verticals, arribem a l'encreuament del Camí dels Enginyers, però nosaltres encara ens queda anar pujant per les Pedrisses, tot passant per al Cim del Ras. Continuem pujant cap a sota el Cim de la Coma del Clot, que no pugem, sinó que farem un flanqueig a mitja pendent, per un molt i molt petit sender, si en podem dir alguna cosa, el que sí que és clar que una relliscadeta i vas a petar a l'Alberg de Núria o més avall ( no cal dir que amb algu de neu o mulladet, oju!, mort!).

Ja som al cim i com fa molt de vent ni parem....i la baixada?, l'hòstia!, tothom corrent cap avall, tot passant per al Pic de l'Àliga, Alberg de Núria, Núria a on si que parem una estona a la gespa per fer un mos, però carai, de seguida cap avall, la Yoya, potser per la picor de les ortigues marca un ritma trepidant fins al pont del camí antic de Núria, on deixem el camí per agafar un corriolet que ni es veu que ens portarà de nou cap a Daiò. Aquí sí que fa una calor de mil dimonis, sort que és poca estona, la poca estona que la Su, tarda a ficar-se a les gorgues del Freser. Cosa que anirem a fer tots.

Una gran ruta, la major part sense camí i on el track ens farà molt de servei, a on no trobareu ningú, bé si... isards a tope!

- Eviteu fer la ruta en dies de boira o amb el terra mullat.

-Encara que la ruta no és difícil, algun descuit us pot portar al punt d'inici.


https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pic-de-fontnegre-vertical-1700-140692025Cim del Ras


Al fons el Pic de la Fontnegre, després de superar el flanqueig

Cim de Fontnegre 1700 de desnivell +

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada