Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 3 de maig del 2015

Volta a Montserrat en BTT


Algú va dir, en concret el pediatra – esquiador, que aquets cap de setmana de pont la isòbara 0 estaria a 3700 metres d’alçada i que potser era millor posar les botes per caminar o la bici, fins l’últim moment vàrem tenir el material preparat per fer quelcom per el sector de la Val d’Aran però veien la situació optem per treure les dues rodes i agafar alguna ruta d’aquelles que tenim preparades per fer en qualsevol moment.
Aniríem doncs a Montserrat a fer la volta en BTT o d’un altre manera de dir la Portals, prova que és realitza per abril en modalitat a peu o en bici, la veritat que s’hi apunta força gentada, al mòdic preu de 30€. Nosaltres anirem a fer-ho a la nostre bola, o com diuen “piratejant la ruta”. Que per cert us podeu baixar els tracks per el Wikiloc, doncs en trobareu  forces o be comprant el mapa guia de la Portals de la Editorial Alpina on hi trobareu un roadbook molt complert i detallat i a mes un planell, o si no aqui el teniu http://muntanyamontserrat.gencat.cat/web/.content/temes/informacio_i_recursos/docuteca/arxius/btt/ruta_btt_voltamontserrat.pdf
La ruta en si comença el km 0 a Collbató, però nosaltres per no acabar en pujada començarem per Monistrol i així el final serà en baixada. Val la pena fer una parada a Monistrol i veure els seus carrers antics i si voleu a més un bon esmorzar o un bon dinar tot acabada la ruta a la plaça de la Font Gran i trobareu el Bar la Roca, tot un clàssic, val la pena, a mes i teniu un aparcament al costat i una font per carregar d’aigua, parcer no cal que en porteu gaire doncs passarem per forces llocs amb aigua.
Sortirem doncs amb les piles carregades de Monistrol tot creuant el Llobregat i anant per el seu marge esquerra, aquest tros és força tranquil i ple de vegetació, anirà be també per calentar les cames, no cal dir que la silueta de la muntanya sempre la tindrem al costat, desprès de uns quants kilòmetres  arribarem al antic balneari de la Puda, ara en estat lamentable, aquí trobarem la carretera i la tenim que creuar mes endavant, ah parcer! Aquesta ruta també coincideix en molts trams amb el Camí de Sant Jaume, per això i trobarem moltes indicacions.
Seguirem ara per terreny mes assolellat en direcció a Esparraguera, anirem a buscar la primera pujada del dia al bosc de la Bramona, lloc d’interès natural i geològic. Després de superades les rampes arribarem a l’esplanada de Can Roca i si mireu el roadbook tenim que anar a buscar un corriol en baixada, nosaltres vam optar per seguir les marques del Camí de sant Jaume, per trobar un corriol planer molt guapot que va per sobre un mur de pedres, això si al acabar ens trobem amb un mur, o de un altre manera de dir “un mataxulus de collons”, potser hagués sigut millor seguir la Portals. Be ja som a Collbató i ens anirem dirigim per bosc de pins cap a la Vinya Nova, feia molt de temps que no passava per aquí, quina gentada!! I fins i tot un restaurant!!. Seguim per terreny força tranquil per entra oliveres, la calor per aquest sector ja és fa notar i de valent, això que som a primers de maig, val a dir que la ruta penso que la millor època per fer-l’ha és primavera per els colors que i trobarem en tots els camps  sobre tot de groc i vermell. El proper destí Can Jorba al costat de la Mare de Deu de la Font, lloc clàssic per els escaladors, seguim per entrar al poble del Bruc al qual a travessarem per anar a buscar el monument al timbaler del Bruc i el camí de les Batalles que ens portarà al principi en pujada i al final en forta pujada al sector d’Agulles i Can Maçana, aquestes hores del mig dia plena de gent. Agafarem la carretera que va cap al Monestir, a un parell de kilòmetres trobarem la desviació de la ruta cap a Marganell en baixada, aquí podem optar per seguir la ruta o anar a  comprar mato al Monestir, si optéssim per aquesta opció un cop tornem del Monestir,  la baixada la podem fer per carretera fins passat el Monestir de les Benetest i en una corba molt tancada prendrà la desviació a l’ermita de santa Anna i poc abans d’arribar agafar un altre pista en baixada que en poc metres tornem a trobar la ruta dels Portals i el PR C-19.
Un cop a Monistrol en be a la memòria aquell últim cop que vaig venir per aquí en bici, que veníem de Mataró, tot el dia plovent i a la baixada sols pensàvem en la furgoneta que ens portavent de Mataró amb la roba per canviar-nos, quin mal ensurt quant vàrem veurà que s’avien  deixat  la roba a Mataró, però avui la cosa és diferent i fa calor i l’únic que volem és una bona birra ben frescosa.

Una bona ruta no del tot exigent però que contempla totes les cares del massís de Montserrat.

Desnivell total de la ruta 54km. Vàrem ser l’Angi i jo.


el Llobregat al costat


el coriol de Collbató


al fons l'esperó de la Vinya Nova obert per l'amic Joan Ribes

Can Jorba


agulles

cami de les Batalles a Can Maçana









“És l’esdeveniment per promocionar i potenciar els sectors de la bicicleta com a forma més clàssica i moderna a l’hora de viatjar i conèixer”

Així comença la introducció al primer Girona Bike World.  La fira és feia a la Devesa al Palau de Fires i Congressos i aplegava tota una sèrie d’empreses d’àmbit turístic , Centres BTT de la Comarca i Consells Comarcals que oferien gran varietat de rutes per les diverses zones de cada territori.  Dins l’espai, circuits BMX, Trail i gran exposició de bicicletes tan de carretera, muntanya, elèctriques, tot bici ! la bicicleta com a transport sostenible i la bicicleta com a forma de vida.
Vàrem poder passejar per la fira i copsar les ganes de la gent dels estands en explicar les coses detalladament, la gent del Baix Empordà amb la gran xarxa de rutes cicloturistes http://visitemporda.com/ca/, els de la “Tramun ”http://latramun.cat/ ( amb els seus corriols de disseny, amb la seva potent cursa de 65km i 30 de corriols que netejant o obren ells mateixos,  les agencies de viatges com la http://www.cicloturisme.com/ i la ruta en mes gran potencial de la zona, la Pirinexus http://www.pirinexus.cat/, a mes aquell dia sortia la” 360 Challenge  “http://www.thepirinexus360.com/ des de el recinte firal. Vàrem poder parlar amb ells de la ruta, de les millores en el tram de la Jonquera, en les connexions amb les rutes Eurovelo http://www.eurovelo.com/en.De la Catalunya  Nord el nou centre BTT del Alt Vallespir i també dels francesos de la l’Ariegeoise http://www.cyclosport-ariegeoise.com/es/  En fi , moltes ganes e il·lusió en tota la gent del mon de la bicicleta i és que una bicicleta és : “ un cotxe menys “.

Varem sortir doncs amb força informació i ganes de pedalar.














0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada