Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 29 de novembre del 2015

La primera nevada

l'hivern s'acosta......








Regi,Benet, J.J Padnon i Gabi



Després de una tardor- estiu de cop arriba l’hivern i les primeres nevades importants sobre tot a la vesant nord dels Pirineus.
Com a tastet i amb ganes primera sortida entre setmana a fer metres al sector de la Masella, parcer molt concorregut d’esquiadors de muntanya . La neu prou acceptable en pistes sense poder arribar a dalt la Tossa, això si per començar farem uns 1600 de desnivell tot fent pujades i baixades. Al acabar la penya nota que és el primer dia.





primers girs de la temporada






Per anar a buscar el “paquet” de neu pols però ens tindrem que desplaçar a on segur que no falla : la Coma d’Arcalis. La nit de divendres fa la ultima nevada i el dissabte s’aixeca núvol,   esperaré les previsions que diuen que a mig mati s’obrirà i així serà.
Molta neu i molts esquiadors de muntanya per aquestes contrades. El dia ha quedat esplèndid, encarrilaré vers la Punta de Peiraguils (2702m). Deixo la furgo a dalt l’aparcament de l’estació d’esquí i enfilo cap els estanys Creussans, trobo la traça ben marcada sobre neu pols, vaig pujant i de cop en passa com un coet en Marc Pinsach, al menys no estic sol!! Per uns moments és clar. Arribo a sota la carena i en trobo un grup de tres , trec els esquís i faig la cresta acompanyat. Un cop dalt del cim fotos de rigor i m’acomiado del grup. La baixada la faig per la pala directa que surt del cim, ja trillada per d’altres, però la neu esta fenomenal. Descens fins per sobre del bar de la Coma a 2200 metres. Torno a posar pells i remunto la Coma d’Arcalis per de sota el coll de Cataperdis, força maltractat per el vent i enfilo fins l’últim remuntador, el coll d’Arcalis també força ventat. Pells de nou i cap avall.



Punta de  Peiraguils (2702m)


Estany de Tristaina


el cim i la Pica al fons

la pala encetada brrrrr!!












0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada