Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 15 de novembre del 2015

Tot corrent fent la Volta a Milany










Els arbres han perdut totes les seves fulles i les han deixat a terra fen dels camins i corriols verdaderes catifes de fulles. La tardor és va acabant però el fred sembla ser que l’hi costa d’anar arribant. Com cada any i per aquestes dates” el Presi” organitza una sortida per el sector de Vidra i en concret per Milany, per fer una ruta corrent o caminant, la veritat però que els segons a la que veuen un bolet no s’ho pensen dues vegades i és passant el matí fen cacera de bolets .
La ruta d’aquest any sortia de la casa de Milany, desprès d’haver-hi fet nit i castanyada,  el primer objectiu del mati i en baixada seria  vers la balma dels Fleurs, aquesta juntament amb altres dues la Balmassa i la del Teixidor, aquesta la mes grossa i habitada fins el 1952, son les relíquies d’un antic passat troglodític, entrar-hi dins és imaginar-nos com i vivia aquella gent, com subsistien en aquest entorn i com fabricaven les captacions d’aigua, el forn per fer-hi el pa, els llocs d’habitatge separats amb del bestiar , en resum val la pena fer-hi una visita i si esteu interessats una bona guia és la publicada en Edicions Cossetània 2012: “Curiositats naturals a prop de Barcelona” itinerari26.
Però la baixada donara pas a la pujada, no faltaria menys, i això serà fins el Castell de Milany. Primer passarem per els plans de la Cau i la seva ermita, la qual sembla de tot menys una ermita, a partir d’aquí enfilem per el PR que puja per la carena vers el castell. Actualment si estan fen obres arqueològiques per desenterrar part de la estructura del castell. Fa uns anys si va construir una escala metàl·lica que si pugem a dalt tindrem una bona vista de 360 graus. Seguirem carenant i anirem a buscar el punt mes alt de la serralada el Puig d’Abiol, per això seguirem les marques del GR, vigilant no perdre-les de vista. El cim esta situat a 1546 metres d’alçada, però esta tant ple d’arbres que de vistes cap ni una. Seguirem el GR, passant per el coll de l’Home Mort i el Coll de Cristòfol, deixarem la ruta cap a Vidra i anirem cap a les cases del Barretó i la seva ermita de Sant Jaume. D’aquí anirem a fer la volta per sota del Puig de Sant Jaume, tot passant  per el Pla del Marenyol i entrar a la gran fageda de gran valor botànic i de arbres majestuosos, actualment és un espai protegit. Després de la volta retornem al Barretò i seguidament la direcció és vers el Morro del Quer i les seves vistes espectaculars de la zona i des de on podem veurà la ruta circular que hem fet i que el nostre guia el “Presi” tan ens ha alliçonat en els seus comentaris durant la ruta, si mes no, hem pogut fer unes paradetes per recuperar l’alè.

Sortida feta per els corredors de boscos: Regi,Dolo,Kiku, Presi i jo i els caminaries-boletaires, que parcer varen fer una bona collita: Jordi,Regina,Artur,J.J Padnon,Lu Marzo, Angi i Antonia.


http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11410043



Balma de les Fleurs


font del ovi


castell de Milany









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada