Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 25 de novembre del 2018

Per d’arrere i per el davant del Bastiments





Després de les llevantades la zona de Vallter és una de les millors innivades de tot el Pirineu, això i que ahir va nevar una mica fa que avui estigui el sector a petar com mai de esquiadors de muntanya, l’aparcament de l’estació ple de gom a gom.
Avui ens presentem molta penya del Sorreig, alguns ja fa dies han començat la temporada i altres serà el primer dia en fer-ho. No sabem en cert el que farem el que si sabem però és que no seguirem la corrua de gent que puja al Bastiments, anirem doncs cap al el Pas del Bou o de les Marmotes que hi tenim bona traça.
Un cop dalt veiem que l Bacivers no hi ha neu però al costat al seu circ ja hi veiem unes bones traces de neu pols, doncs cap allà que hi anem decidits a provar el primer pow de la temporada. Per això fem la primera baixada al que és el llac per remuntar al coll que separa Bastiments i Bacivers i ja intuïm la primera línia de baixada, traiem pells i a xalar del pow, el primeret de la temporada de tardor. Ara pujarem per la cara N del Bastiments per unes traces que pugen fent forces conversions fins dalt del cim que esta a petar de gent, veiem però que el sector de Coma de Vaca hi ha molta neu, anirem doncs a baixar cap allà. La pala del Bastiments tens que sortejar no pedres si no gentada, un cop avall seguim baixant, per neu excepcional cap a la Jaça del Freser, deu ni do, la neu que hi ha per aquesta zona, més que el sector de on veníem. Tornem a posar pells i cap a munt el coll de la Marrana de nou. I res sols ens queda la baixada final.
Resumin un bon començament de temporada que en principi volíem fer poquet però amb les condicions bones de temps i neu hem fet uns 1300 metres de desnivells i quatre canvis de pells.

Vàrem ser de nou el Presi, el noi del Montseny i després varen estar el Txubi i l’Artur que varen anar directes cap el Bastiment des de Marmotes i dalt i varen trobar la resta Jose i Loli.


Refugi de Ulldeter

Gra de Fajol

amb uns companys de Mataró

Coll de la Marrana

Coll del Bou o de les Marmotes




cap alla que hi anem

Lo presi


el noi del Montseny

cara N del Bastiments


Coma de Vaca, cap alla anem



al fons el Balandrau




Una temporada de comença, però encara podem gaudir de la tardor amb uns boscos fenomenals.








0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada