Cursor

Crossbone Skull

divendres, 21 d’agost del 2020

El Sols Plaer de Caminar

 


"Caminant pas a pas" Erling Kagger, " 

"Els peus són estructures mecàniques fermres i complexes. Amb vint-i- sis ossos, trenta-tres articulacions i més de cent lligaments, músculs i tendons, els peus mantenen el cos dret i en equilibri. Es van començar a desenvolupar abans que el nostres avantapassats prehistòrics es posessin drets. Van canviar per adaptar-se a l'entor i per sobreviure".


" El cos humà requereix un contacte sostingut amb la natura perquè hi comparteim uns mateixos elements (oxigen, carboni, nitrogen i hidrogen), cal mourens doncs , tots els caminants compateixen el mateig: la vida és més llarga quan camines. Caminar prolonga els instans".


"Si l'Homo Sapiens no hagués caminat dret, faria molt temps que ens hauríem extinguit o que viuríem com la resta dels animals. Caminaríem de quatre grapes, sense llenguatge."


Estanth de Cap de Pòrt

 

Artiga de Lin cap el Còth des Aranessi



"Elogio del Caminar"Share O'Mara


"No et fas vell fins que deixes de caminar i no deixes de caminar perquè et fas vell. Fer moltes caminades regulars, especialment si es fan a pas lleuger i a un ritme adequat, prevé moltes de les coses dolentes que acompanyent l'envelliment. Caminar també s'associa amb més creativitat, un estat d'ànim més bo una agudesa mental general més elevada. Els períodes d'exercici aeròbic que es fan després d'una activitat d'aprenentatge poden potenciar i millorar la capacitat de recordar el material prèviament après. L'exercici aeròbic sistemàtic i regular pot produir, de fet, noves cèl-lules a l'hipocamp, la part del cervell que sustenta l'aprenentatge i la memòria. Així mateix, l'exercici regular estimula la producció d'una molècula important que contribueix a la plasticitat carebral."


Borda de la Coruvilla

                                                                    refugi de caçadors (AND)


                     Estanys de Montmantell


                  Port d'Arinsal. Vall de Soulcem




Friedrich Nietzche

"Només tenen valor els pensaments que ens venen mentre caminem"


David Thoureau


"En el moment que les meves cames es comencen a moure, els meus pensaments comencen a fluir, com si hagués alliberat un corrent a la part de baix i, en conseqüència, a la de dalt fluïssin nous brolladors"


Estany de la Pera


"Una guía sobre el arte de perderse" Rebecca Solnit


"Perdre´s: una rendició agradable, com si quedesis envoltat d'uns braços, embadalit, absolutament absort en el present, de tal manera que les altres coses es desdibuixen.


Walter Benjamin

"No perdre't mai és no viure, no saber com perdre't et destrueix, i en algun lloc de la terra incognita que hi ha entre mitjanes s'estén una vida de descobriments.




Pleta d'Engorgs


Refugi J. Folch i Girona (FEEC)



Estanys dels Minyons


Al fons Pic d'Engorcs, Roc Colom i Puigpredros


Estany de Calm Colomer, tot pujant al Bony Manyer


"Elogi del caminar" Thomas Clark

"Els humans som animals i, com la resta d'animals, deixem un ratre quan caminem, senyals del noste pas que queden marcats a la neu, la sorra, el fang, l'herba, la rosada, la terra o la molsa"


I per acabar: "Si penses que l'aventura és perillosa, prova la rutina; és letal"

                                                                                                          Paulo Coelho





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada