Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 6 de setembre del 2020

Las Forquetas, per Eriste


Ibon de Llardaneta





A les 7 del mati ja som a punt per agafar el mini-bus a Eriste que ens portarà cap el Puen d’Espigantosa, el bus va ple però aquetes hores no hi ha gaire xarrera.

Arribem després de 4 km de pista al aparcament a on la gent és prepara per pujar cap el refugi Angel Orús, tot seguint el bonic camí del PR HU-36, la veritat que al sortir tots junts sembla una sortida col·lectiva. Del refugi seguim per el GR 11-2, aquí ja trobem també la gent que ha agafat el primer bus de les 6 i que com la majoria van a la fita de fer el Posets, els altres que queden a fer la cresta d’Espadas i un reduït grup, nosaltres que enfilem cap el Ibon de Llardaneta, així ben sols, arribarem al Collado de Grist, a on al fons podem veurà les cabanes de  Biadós. Ara seguirem per la cresta cap el cim de la Forqueta (3011m), seguim crestejant per anar a buscar el següent cim de la Forqueta SE de 3008m.

I res ara d’aquí tenim que fer un llarg descens fins el poble d’Eriste, doncs el bus de 12 a 15 hores no funciona (hora de dinar) ens esperen doncs quasi 2100 metres de desnivell de baixada, que tenint amb comte que avui tenim a un ultra fondista com Eladi, la diversió esta assegurada, sobre tot els últims quatre kilòmetres de pista, amb tota la xafogor, no se si és perquè és veia el poble al fons o les ganes de unes cerveses o el banyet al riu, que s’ha baixat a tota pastilla....el resultat final , un mal de cames de cal deu.

Sortida de 20 km, 1600 desnivell (+) i 2100( -). Feta per Eladi, j,j Padnon, lo noi del Montseny i jo.



a la dreta la Sierra de Llardana


el Forcau









al fons el Collado de Grist i el Ibon de Llardaneta





al fons Espadas i Posets





















refugi Angel Orús





 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada