Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 13 de juny del 2021

CIRCULAR AL TORRE D'EINA


 

Som a Fontalba per fer avui una sortida d'aquelles guapotes, cap al llunyà Torre d'Eina tot fent una circular. Molta gent ja a l'aparcament, potser serà última setmana gratis perquè aviat  s'haurà de pagar per estacionar.

El primer objectiu el clàssic Puigmal, ens apuntem a la cua i anar pujant. Arribem a cim,la cosa esta a petar, a més, aquesta setmana es fa  la cursa de l'Olla de Núria, avui dissabte fan la vertical i al cim ens trobem un amic, el de la foto de dalt.

Seguim tot fent la clàssica Olla, cap al Petit Puigmal de Segre, Puigmal de Segre, Pic de Coma Finestrelles, Pic de Finestrelles, Pic de Núria, Pic de Coll d'Eina i per fi el Pic d'Eina. Comencen a creixa les nuvolades, ara l'últim objectiu i la fita del dia, el Torre d'Eina, comencem a baixar per la carena que ens porta al Coll d'Eina al davant ja tenim les siluetes de la Torre de Xillen, Pics de la Conca i el Pic del Boc, en venent records de fa molts anys tot pujant per la vall de l'Estanyet i enfilar-nos cap al Coll de la Torre de Xillen, quina por!!!

Un cop al coll ens queda l'última i forta pujada cap al cim de la Torre d'Eina o Pic de Les Lloses, aquest cim, separa les aigües de la Cerdanya i el Conflent, al costat tenim la Vall d'Eina, La Conca, la Coma de l'Infern amb la Cresta de l'Hereuet, la veritat un cim que de surt dels itineraris més freqüentats de la Vall de Núria i que té unes vistes espectaculars.

Però ara toca recular de nou cap al Pic d'Eina, que sembla molt lluny, els núvols es van fent negrots. Pic d'Eina i cap al Coll d'Eina, ara seguirem el GR, cap al Pla de les Barraques i baixada directa cap a la Jaça de Coma d'Eina, Núria i retorn pel llarg camí de Fontalba  i més amb les cames ja tocadotes, sort que el dia està tapat.

Arribem al cotxe havent fet 1900 metres de desnivell i 26 km amb un total de 7 hores, ara toca fer un bon" pique-nique" abans que plogui.






Companys de ruta: el Presi, Artur, Benet i jo mateix.

https://www.wikiloc.com/hiking-trails/circular-fontalba-torre-deina-fontalba-75739213












al fons a l'esquerra el Torre d'Eina amb el Coll. A darrere el Pic del Boc 


d'esquerra a dreta, Torre d'Eina, Torre Xillen, Pics de la Conca i el Pic del Boc 






cim d'Eina al fons 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada