Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 27 de juny del 2021

Circular de la Selva Nord amb BTT ( 2 dies )


 

Osor - Santa Coloma de Farners - Anglès 62 km i 1400 desnivell positiu.


Deixem les maletes a la Fonda d'Anglès i d'aquí anirem  a deixar els cotxes al poble d'Osor, a on començarem la ruta.

La començarem tot enfilant les escales de l'església del poble al costat de la Font del Borrell i ja de seguida començarem a enfilar per al bonic i frondós bosc al costat de la riera del Sot de la Noguerola (GR- 83), que bé que va anar pujant amb aquesta bona ombra i el sorollet de les fulles i l'aigua. Anem guanyant alçada, però còmodament sense embafar, passarem primer per Can Riba de Baix, seguirem entre castanyers, cirerers  fins a Can Riba de Dalt, el seu gran cirerer davant la casa, la font de la granota i tota la tranquil·litat que es respira a l'entorn, fan vindrà ganes de deixar la bici i ajaçar-se a terra. Arribem ja a la Creu de  Llevanyer, han sigut uns 600 metres de desnivell amb uns 14 km, però s'ha fet estupendament.

Anem a buscar la pista ampla de Sant Hilari i comencem a baixar, el primer punt de parada al Sobirà de la Creu d'Horta, bareto i vistes, seguirem cap a Santa Creu d'Horta. Fem cas omís de les indicacions, bicis per la pista, i comencem una baixada per corriol (GR178) cada cop més i més tècnic per anar a visitar el roure més gran de Catalunya, el de Ca n'Iglésia,  val molt la pena. No baixem cap al Riera de Castanyet, molt difícil en bici, seguim corriol, marca de creu, però seguirem per poder creuar la riera més endavant.

Ja anem variant el paisatge, el bosc ja van apareixent les alzines i els pins, el ferm ja és més de sauló i la calor comença a prendre protagonisme, som a l'últim coll, el de Ruscall, al fons Santa Coloma de Farners a on hem d'anar i molt ràpid perquè tot, ara  si, serà baixada, tot passant per al costat algunes que altres masies molt boniques.

A Santa Coloma, ens parem a la plaça del poble a fer un menjuc i unes birres, ja que el que queda sembla que ja serà més tranquil. Jo vaig a un hipermercat xines per mirar si trobo uns guants per bici, doncs aquest matí m'he donat compta que sols en portava un. I si, ni trobat uns que fan patxoca i tot.

Ja anem per al  camí de recolada, tot passant per l'ermita de la Mare de Déu de Serrallonga i començar agafar el Camí dels Avellaners, que ja no deixarem (marques blanques i blaves). Passem per Brunyola i Sant Martí Saprera, cal prestar atenció en aquest punt perquè el camí després d'un restaurant, va per la carretera i cal creuar una balla metàl·lica de la carretera, i anar encara no un quilòmetre per asfalt.

Pel Camí d'Avellaners, ja ho diu el nom, avellaners per tot arreu, boniques vistes, ràpid i llevador, cap a Sant Pere Sestronques, Trullans i ja som a tocar d'Anglès, que hi arribarem per la Via Verda del Carrilet.


Osor




Can Riba d'Amunt


Font de la Granota



St. Creu d'Horta








Pel camí dels Avellaners



Can Biel


https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/btt-circular-nord-de-la-selva-primer-dia-osor-angles-76346172



Anglès - Osor.- 47km 1700 metres desnivell positiu



https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/btt-circular-nord-de-la-selva-segon-dia-angles-osor-76348269


Com diu un bon amic nostre, huuummmmm!!!!!, sembla que vol plourà i tot, encara que fa una bona xafogor. Fem un bon esmorzar, ahir també vàrem fer un bon sopar: Fonda Tarrés http://www.fondatarres.com/, molt recomanable, per al bon menjar, el bon tracte i el bon preu.

Però bé avui bé l'ETAPA!!!, tres bones pujades i la del mig la gran "BESTIA 21", si no vols caldo, tres tasses, com diuen. Esperem que plogui per deixar-ho corre, però la cosa no arriba a passar, llastima!!!.... Bromes a part i comencem el dia amb aires de pluja i calor. Primer anirem cap a Sant Julià de Llor i seguirem cap a Bonmatí, boscos d'alzines serà la tònica d'aquesta primera part, a part de les curtes i potents pujades que anirem fent per tal de començar a agafar gana per la qual vindrà pròximament, ja som a St. Climent d'Amer i ja estem cansadots de tant de puja i baixa. Anem a buscar la carretera i uns metres de Via Verda, per a Can Palou encarrilar la "BESTIA 21", 800 metres de desnivell en 7 km, tenim una primera part d'allò més dura, amb rampes una darrere altre sense respir, per enfocar slaps del 22%, una bogeria, a més la cosa es comença a complicar, ja arriben els trons. La segona part de la pujada no colla tant i podem fer un lleu respir, però abans de sortir a dalt de tot, arriba el negre!!, trons, llamps, vent i pluja, ens endinsem dins el bosc i anem mirant el radar per veure el que passarà.....res mitja horeta i ja està. 

Començant a veure's ratxós de sol, seguirem planejant i en dos quilòmetres ja som  a Susqueda i Sant Martí de Sacalm. Fem un mos al bonic bareto, al davant tenim el Far i les Guilleries. 

Després de refer-nos una  mica, prenem pista per anar baixant cap al pantà de Susqueda (GR-83), molt ràpida i amb revolts molt tancats, hem passat de tenir 15 graus a 28. Un cop a baix el pantà hem de seguir uns quilòmetres avall per tornar a pujar per l'altra riba i així poder passar a l'altra banda de l'embassament. Tres quilòmetres de remuntada, una mica de pla i l'última rampa de la jornada, cap al Coll Nafré (GR 83- GR178), 300 de desnivell amb uns 5 km, els primers molt explosius.

Però ara si ja tenim la pista que en baixada ens portarà directes cap Osor, tot passant per l'ermita de la Mare de Déu del Prat i per acabar per fer feliç a l'Artur, un potent corriol que només el baixa ell, és clar!. Osor, el bonic pont i fi dels dos dies de BTT per la Selva.


Gran sortida, bonics paisatges, ara ja sabem el perquè del nom de la Selva, quins boscos!!!!, quins arbres, quines ermites i quin de tot, molt recomanable la veritat.

I en aquesta aventura vàrem ser: Antonio, J.j Padnon, Regi, Salme, Artur i jo mateix.

I per acabar la sortida que millor que anar-ho a celebrar a Santa Coloma, uns bons i potents plats combinats a Can Gurt....a més d'allò més baratets.




Sant Climent d'Amer 


Que bé el negre!!!!! 


El Far al fons 


 Embassament de Susqueda 




Artur, Salme, Antonio, J.j Padnon, jo, Regina

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada