Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 19 de desembre del 2021

Vallter - Mentet - Vallter ( o skimo senglar )


Mentet és un petit poblet de la comarca del Conflent a 1.555 m d'altitud, situat en un clot, el seu nom  prove del llatí: mentetu, ja que es veu que hi ha molta menta. Està situat al parc natural regional del Pirineu Català i és una Reserva. Com a fet característic, aflueixen tres Riberes: la del Ressec, la de Mentet i la de l'Alemany, d'aquesta ja en parlarem. Un altre punt característic d'aquest bonic racó del Pirineu, podem parla de la Cabana de l'Alemany a on en la Segona Guerra Mundial si allotjava no gaire còmodament, doncs eren sovint atacats pels maquis, un destacament d'un oficial i dotze soldats. Aquesta cabana va acabar sent incendiada per un accident l'any 1978 per unes joves belgues, pots comptar en quina festa. 

Sortim del segon aparcament de l'estació de Vallter, ja que als esquiadors de muntanya no ens deixant anar més amunt. Enfilem per al torrentet ben geladet fins a arribar a la Portella de Mentet, trèiem pells i comencem la baixada per una neu ben gelada, un cop la part més dreta ens trobem al Noi de Camprodon amb un amic que les esta passant una mica malament, unes xerrades i els deixem amb el seu tema. De moment tot pinta força bé, neu boneta i xiulant anem baixant a on serà la nostra trampa de la jornada: la part dreta de la Ribera de l'Alemany. Tot seguint les indicacions de la colla d'Esquí Montseny, una salutació i una abraçada a tots ells, ens endinsem en un bosc cada cop més tupi't i ple de paranys, l'esquí és el de menys, el que compte és la supervivència per no caure contra un arbre o al riu directament. Sembla que la cosa no acabi mai, però per fi veiem les primeres cases del poble i uns bonics plans amb cavalls, tenim el cos trinxat de patacades i esgarrinxades.

Traiem pells i comencem la llarga remuntada per l'altra cantó de la ribera, quin descans!, això que fem pujada!, sembla que per aquí la baixada àuria estat molt millor o millor dit fantàstica! Anem fent, la tarda va caient, arribem a la Cabana de l'Alemany, fem un mos i anem seguint, sort que el dia és excel·lent.

Estem sota la Portella, comença a fer fred, la neu esta ben gelada, posem grampons, i cap a la darrera pujada de la jornada. Arribem a dalt la Portella, traiem pells, la tarda va caient, baixem per la millor neu del dia, fins de nou entrar al torrent a on hem de  fer una mica de peripècies, suposem que els propers que pugin per aquí demà amb totes les derrapades i girs trobaran la neu encara més gelada que avui.

Quasi ja no queda ningú a l'aparcament, han sigut 6 hores i 1300 metres de desnivell amb uns 17 km, ben treballats, anem cap a casa i en la ment ens bé al cap el Noi del Montseny, el Benet, sembla que està fent la becaina, l'hi donem les gràcies.



el noi de Camprodon


al fons un boletaire


al fons de tot és on anirem





senglar rock


Mentet al fons





Cabana de l'Alemany


una altra cabana














 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada