Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 2 de gener del 2022

Neus de Nadal




 

Com a canviat el tema de fa uns dies,  la neu ha quedat tocadota, entre la pluja i la caloreta, la cosa va se'n un pèl humida. Avui fa un dia molt lleig i optem per anar cap a la Masella. Triem el sector de la Pia, comencem per la pista dels Rovellons, però de seguida entrem al bosc i anirem fent intentant no tocar pistes i si passem per alguna que estigui tancada. Arribem a les antenes i ja veiem a on arriba el telecabina de la Molina. Anem fent fins  a arribar al refugi del Niu de l'Àliga, ple a petar, trèiem pells ràpidament perquè sembla un festival Covid. Baixem cap al Pla de Masella i trèiem pells per anar a buscar de nou un bosquet que anirem pujant fins a arribar a la Pleta, comença a ploure, trèiem pells i cap a casa que fem tard per dinar.




TOSSA RODONA  I CAP A LA MINA

Torna a fer un dia ventós i no gaire agradable, deixem els cotxes a l'aparcament de Porte i enfilem per anar cap al Coll de Pimorent, per travessar la carretera. Enfilem tranquil·lament la Vall dels Garcia de mentre el vent va fent, de neu ni ha força, però està molt pesada, els trams millors són dins el torrent i la pala per arribar al coll. Sembla que tenim una mica de treva amb el vent, farem doncs els últims metres fins al cim. L'Arieja està molt tapat, i per baixar cap a Bassiners està molt pelat, de totes maneres el temps no acompanya. Tirem avall per on hem pujat, però aquest cop baixarem per la dreta per una pista que ens porta a prop del coll, però continuarem baixant fins que el torrent s'estreny. Posem de nou pells fins a trobar la carretera, la creuem i continuem la llarga pujada, primer per un bosc fins a  arribar a la carena, ja veiem les pistes de Porte, seguim pujant fins a trobar una cabana, el temps es va tapant i optem per treure pells i baixar per pistes.

Sortida llarga uns 18km però poc desnivell,1100 m

















d'on està tapadot venim





CAMBRADASE


Avui comença a pujar la temperatura, ja es nota de bon matí. Anirem cap al sector de Cambradase que és potser el que està millor del sector de la Cerdanya Oriental. Comencem a pujar primer per pistes fins a aconseguir el Serrat de la Fontfreda, a on entrem dins el bosc que ja no deixarem fins a sortir a la carena que seguirem fins al primer cim que avui tenim pressa i feina a fer.
Molta gent per al sector fent skimo, la neu continua i la part del llom una mica dureta que deixa fer molt bé.











CIRCULAR PER PUIGBALADOR

Molta  neu al sector de Puigbalador, però les pistes estan tancades, sols funciona un remuntador i en general poqueta gent. Sortirem de baix de l'estació tot seguint la pista blava nº2 cap al Pla de l'Aigua a on girem a l'esquerra i comencem a pujar fins que veiem ja les pales que baixem del Pic de Ginèvre, fem una llarga diagonal cap el Serrat de l'Egua, deixant que el jovent vagin cap al cim.
La pala del cim del Pla Bernat, està impecable, l'aigua de la pluja  la deixat plena de canals. Arribem al cim, el dia és esplèndid i les vistes de tot el Capcir amb els cims ben nevats, al  darrere el Pic de la Tribuna, amb la pala de baixada tota tallada per una gran esquerda.
Bé hora de baixar, la pala la neu està cremeta disfrutona, anem baixant sempre mirant d'anar cap a la dreta, fins a trobar les bones pales que porten cap al Clot del Mig, aprofitem la baixada fins a quasi el Pla dels Escugots. Posem pells i anem a buscar una pista tota colgada de neu que en pujada ens portarà cap al Serrat del Bosc Negre. Anirem a buscar la caseta de l'últim remuntador, trèiem pells i baixem per la pista fins a la base de l'estació, amb una neu força dura i amb ple de sotracs.
Última sortida de l'any, que potser ha estat el lloc amb més bona neu.



















El primer dia de l'any anem a fer una mica de cames per la Masella i la veritat que fa uns quants dies que vàrem ser  i ara la cosa ha baixat molt la neu, poca cosa es pot fer fora les pistes, si no neva la cosa està magre.

Bon Any!!!!








0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada