Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 18 de març del 2023

Corriol d'el Turó de Ca l'Amat

 


Aquest any a causa del fiasco de la neu, sembla que deixem aparcats els esquís i ja comencem a fer grupeta amb la btt i aquest dissabte obrim files amb penya que té ganes de fotre gresca de la bona, per això sortim de Mataró ben en clenxinats per al que pugui passar.

La direcció serà cap a la Creu de Rupit per anar a buscar el Corral d'en Forn, contrada que feia temps que no hi passàvem i la veritat sempre entre com una mica de tristor en veure l'estat en què es troba aquesta masia ben situada a solei. Una masia dels segles XVII i XVIII, tot un referent a un estil de vida de masies ben aïllades del Maresme. La masia era de propietat de la família Forn de Torrentbò, aquí i tenien el corral i la terra amb vinyes.

Continuem ara si en baixada per anar a buscar el divertit corriolet que passa per sota el Turó de Ca l'Amat i que baixa en un llarg descens fins a Mare de Déu de Lurdes. Creuem Arenys de Munt per anar a buscar Can Jalpí, masia en forma de castell de començaments del s. XIII i restaurada diverses vegades fins al segle XIX, aquí doncs comença de nou la pujada per situar-nos per sota de Can Catà. I ara si, entrem en terreny de l'Artur que com a home d'aquestes contrades ens fa les delícies d'una renglera de corriols i corriolets, pujades i baixades cap a Can Milans del Bosc, una masia del segle XVII, a on i va passar tota una nissaga de militars, l'últim ja sabeu ben bé qui és, avui en dia un restaurant a on es fan casaments i celebracions.

I res seguint els consells del de Sant Vicentí, anirem tot seguint per al seu territori fins a arribar al clàssic "5 Sénies".





El Corral d'en Forn



 Txubi


el de Sant Vicenç, Artur


Rafael, el noi d'Argentona


Conejo


J.j Padnon l'hi fot al BTT com al Skimo


Antoniu, un clàssic de les derrapades




al fons Arenys de Mar


Verdaderament, una bona sortida, a on ningú volia anar al darrere i on les cames han patit una mica, nois afluixeu una mica que tot just es comença.

https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/turo-de-ca-lamar-el-corriol-128718331

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada