Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 10 d’abril del 2023

Delta de l'Ebre amb Gravel ( Sector Sud)

 A Cases d'Alcanar hi ha una petita fleca al costat d'una pastisseria que fan unes coques de poma i unes de crema catalana amb pinya que són de l'ho milloret que pugueu tastar, però el que és el Càmping Cases també a Alcanar, podríem dir que és com una fabel·la tipus de Rio de Janeiro, no sé com poden dir càmping a un lloc que la gent té uns bungalous per dir-ho d'alguna manera dels anys 60 o 50, no sé com cap inspecció de la Generalitat han pogut donar permís en aquesta merdota. Nosaltres i anem a petar perquè en aquestes dates està tot saturat i com nosaltres alguns despistats més, que fem una mica d'illa a part, dins d'aquest amuntegament. (Si veieu la web és per al·lucinar)

Bé un cop muntat el nostre lloc, anirem a visitar l'Ermita del Remei i les seves oliveres mil·lenàries que hi ha al seu voltant. També pugem cap a la Moleta, al poblat Ibèric i des d'aquí podem tenir unes bones vistes del Delta i el Montsià.

La intenció és fer una ruta de dos dies en forma de 8, primer la part sud del Delta i l'endemà la part Nord, sumant un total d'uns 170 km, però el primer dia acomiadem els 15 últims kilòmetres amb un fort vent de cara, l'últim dia ja ni trèiem les bicis de la furgoneta, és el que toca en aquestes terres quan bufa el vent. I diem adeu a la "fabel·la camp".DELTA DE L'EBRE SUD GRAVEL. ( 80 Km)


Sortim de Sant Carles de la Ràpita direcció la Bassa de l'Encanyissada i el Poblenou del Delta. Seguirem tot observant tots els ocells que veiem per la zona cap a la Bassa de la Tancada i d'aquí cap al Trabucador fins a les Salines de la Trinitat, a partir d'aquí per anar a la Punta de la Banya, el pas està prohibit, així i tot, ens trobem un guai que el primer que ens diu, que ha fet unes quantes vegades la Titan Dessert i que ho ha provat, però que la sorra no el deixa avançar i bla, bla, bla.

Refem el camí cap a la platja dels Eucaliptus, en aquella hora parcer, ja molta penya que va cap al Trabucador. Seguirem en direcció a l'Illa de Buda, però per arribar a la Gola de Migjorn haurem de passar per la sorra i amb les gravels la cosa es fa difícil i hem de caminar uns vint minuts. Arribem al punt d'informació de l'Illa, aquí ja no és permès de passar. Ara si seguirem per al costat de l'Ebre, per un camí molt ben aposentat i una mica protegit per les ventades, cap a Sant Jaume d'Enveja. Continuarem cap al pintoresc poble de Balada i ja agafarem direcció sud cap a la Ràpita, és aquí on els kilòmetres, degut al fort vent costant de passar.

Feia molts i molts anys que no veníem al Delta i ens ha tornat a fascinar, hem deixat una part, un altre cop serà.
Poblenou del DeltaPort dels Alfacs i Serra de Montsià al fons, des del TrabucadorGola de Migjorn


de camí cap a Sant Jaume d'EnvejaSant Jaume d'Enveja


https://www.wikiloc.com/gravel-bike-trails/sant-carles-de-la-rapita-circular-a-les-salines-de-la-trinitat-131213488
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada