Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 9 de març del 2014

LA CARBASSA


Entrem a la Cerdanya sense saber molt be el que volem fer, les ultimes nevades i els forts vents passats ens fan buscar un itinerari que sigui bastant segur per evitar qualsevol passatge complicat.
Mirem cap al fons i veiem el Puigpedros ben ple de neu, decidim doncs dirigir-nos capa Meranges. La carretera que surt de poble esta neta, seguim a munt i a la corba del pla de Campllong, decidim deixar el cotxa i canviar de plans, anirem cap a la Carbassa, la idea de fer la llarga pista ens fa canviar de nou de plans.
Al costat arribant varis cotxes francesos que també van cap al cim, però triant un altre ruta, nosaltres anem al itinerari que altres vegades ja hem fet, que sempre és diferent doncs la pujada per el bosc sempre l’hem fet per un lloc diferent, aquest cop no serà una excepció.
Seguim la pista que va en direcció a Eller, però a poc rato ja veiem unes tracés que entren per el bosc, les seguim, el bosc esta curull de neu, però bastant passada , la calor és comença a notar i cal anar traient roba. La zona de bosc és molt llarga, però evita el sol cosa que ja va be, aquest cop les noies tirant al davant marcant ritma, avui és el dia de la dona !!. Al cap de una estona ja sortim a plató erm que mena a la carena, la neu és nota que esta treballada per el vent, els pals donant fe al esfonçar-s’ha que la neu no esta gents assentada. La ruta és evident, però el cim és fa pregar una mica, m’entres anem suant la cansalada anem mirant el paisatge el Cadi al darrera, la Tossa Plana, el Tossal Bovinar a l’esquerra a la dreta el Puigpedros, no bufa vent i el silenci ens acompanya.
Som al cim arrodonit de la Carbassa, sembla mentida que aquest cim pugui tenir paranys amagats, encara ens recordem, això que fa uns quants anys del allau que és va cobrar la vida a un bon metge que va perdre la vida en aquest lloc el Doctor Carles Margarit cap de transplantaments hepàtics de la vall d’Hebron.  El grup de francesos no els veiem que pugin de l’altre canto, això ens estranya una mica.
La doctora Lu Marzo ens fa dalt del cim unes probes amb l’aparell per mirar, pulsacions, oxigenació i altres, sembla ser que podem seguir, que ara toca la baixada.
Per baixar tenim que ser cautelosos i estudiar be la línea, per trobar la millor neu, la primera part fins el bosc la aconseguim, el bosc ens fa patir una mica per el tema crosta, però els primer girs notem que la calor a fet de les seves i la neu esta millor, ens endinsem al bosc buscant clarianes, la cosa esta disfrutona i tot, intentem sobreviure i aconseguim fer unes bones traçades, encara que això comporti unes bones suades. De nou a la pista i a l’aparcament, els francesos ja no hi son suposem que en algun lloc han reculat.
Bona sortida, a la qual hem estat: Lu Marzo, Regina , J.J Padnon, Salme, Txubi i jo mateix, total 1000 metros i algú mes.
entrem al bosc

les noies molt fortotes

Quina suada!!!

Al fons La Tossa Plana, Bovinar i el Monturull

dia de la dona, de 365 dies sols un!!

Doctora L.Marzo

Regina als fons la plana Ceretana i el Puigmal

Be la Regina i al fons Meranges

Txubi buscant la millor linea

Salme en el petit torrent

jj Padnon fen slalom
la ruta, en blau zona de l'allau mortal



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada