Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 5 de maig del 2019

Un 4 de maig de Pow per recordar

d'esquerra a dreta: el Presi "el yeti del Himàlia, Eladio "l'home running" jo i en Txubi "petapales"





Estem a maig i s’engega el llum d’alerta de pow-pow, ràpidament comencem a mirar partes de la meteo, que parcer son una mica complicats en els pronòstics fins ultimes hores de la setmana, al final donant una bona escletxa de bon temps el dissabte al mati. Ràpidament tenim uns quants d’aquells que en diuen perillosos a puntats: el” Yeti del Himàlaia”, alies Presi, Eladi alies el running i el mes perillós en aquests casos en Txubi alies el “petapales” , amb aquesta quadrilla segurament les passarem magres de veritat.
Divendres a la tarda anem al Xalet de la Molina de la UEC, estem completament sols, però hi estem allotjats d’allò millor, bon àpat i molta tranquil·litat, el que encara no sabem clar és  a on anirem demà, doncs encara les previsions no son gaire optimes, sort que unes bones ratafies és fan veurà les coses amb mes claredat.
Dissabte s’aixeca amb un dia net i clar però molt frescot, per aquesta època, esmorzem i encara no decidim per on tirem. En fi, anem cap a Puigcerdà, al sector de Puigmal i ha un núvol ben gros, anirem cap al sector de Porte, però a mesura que ens acostem la cosa esta molt tapadota i amb força vent, tornem a mirar meteos per el mòbil, tornem a recular, en “petapales” te un pressentiment i les prediccions de ultima hora donen mes bon temps al Oriental, ostres això de buscar el pow és esgotador!!!.
Arribem al aparcament de Puigmal d’Err i fa força vent, els núvols van i venent, però ho provarem.
La majoria de gent com sempre cap el Puigmal, però nosaltres flairem algú que ens diu que traçem cap a les antigues pistes, pugem doncs en direcció el Pic de Duraneu  per una espècie de torrent força inclinat, a mesura que anem pujant ja tenim clar per on baixarem, la neu esta al “dente”,  en “petapales” esta que se’n surt ja veu la baixada, arribem a dalt i en un tres i no res comencem la primera baixada del dia, impressionant!!! No m’equivocaré si és la millor baixada de la temporada i per maig!!. Estem tan eufòrics que dirigits de nou per en “petapales” anem a buscar de nou una línia, tornem a pujar a la carena i de nou  xalem com nens en el segon descens del mati.  Tornem a pujar de nou, això és un desfici, però ara anirem cap el Puigmal resseguint tota la carena.  Poc abans del cim ens entra la boira, però ja no fa vent, ens trèiem els esquis en un collet a prop del cim.
“En sembla que aquestes no son hores de sortir” diu un fatxenda al “petapales”
“Be des de les 9 que som aquí i ja amb fet amb aquesta tres pujades”.- diu  “petapales”
El noi queda una mica amb cara de moc i toca el dos davant de tots els seus amics.
La baixada ja la sabem,  les pales i el torrent directa que baixant cap a Ribera d’Err, i no fallem son les dues del mig-dia i la neu no ha transformat, i som a maig!!, festival de crits i de girs amb neu pow, una passada!!
Estem contents i exultants, hem encertat el lloc i el moment, mirem enrere les traces,  el cor ens diu de seguir però per avui ja amb tingut prou, quasi 1600 metres de desnivell i amb aquell somrís a la cara.
Dona gust, a prop de casa i encara per aquestes dates la bona neu que hem trobat....segurament per molts de nosaltres, la millor neu de la temporada.




primera pujada de la jornada


primera baixada




segona pujada





el Yeti del Himàlaia "lo Presi"

en "petapales" Txubi

Eladio " l'home running"

tercera baixada a Ribera d'Err








La editorial Prames igual que va fer amb el Pirineu Aragonès, ha tret el primer numero de quatre ,de rutes amb esquís per el Pirineu Català i Andorra. Una guia molt completa i útil, acompanyada per gràfics, planells i fotografies que faran la delícia de tota la penya que l’hi agrada l’esquí de muntanya.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada