Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 6 de febrer del 2021

Moais Cycling Trail - Vallgorguina


 Casa Nova de Pibernat


Avui una molt potent volta per anar a descobrir els Moais que és trobant amagats per les contrades dels boscos de Vallgorguina.

I com la ruta ja en si promet molt, ens hem reunit força colla amb ganes de gresca i per les cares que veig, sembla que avui i tindrem gresca de la bona.

Anem per al típic Llavaneres, Coll de Pallarès, font del Mal Pas, Creu de Rupit i sense donar-nos compta, ja que avui la gent bé amb ganes de garlar a tor i a dret, ens adonem que ja toca baixar cap a Casa Nova de Pibernat i directes i decidits cap a Vallgorguina.

Anirem per la riba esquerra de la Riera de Vallgorguina, tot seguint les marques de la ruta “Tourdera”, fins que en un moment deixem la pista per tocar quasi l’aigua per un corriolet.

De mica en mica ja deixem la riera i comencem a pujar, ens endinsem dins el bosc per anar descobrint els diferents Moais, que anem trobant, alguns en bon estat i d’altres el pas del temps els ha deixat fets una piltrafa. Qui els va fer? No ho sé, he buscat informació, però no surt enlloc, en fi, una bona descoberta, per uns dels paratges encantats de la terra de les bruixes de Vallgorguina.

Bé, ara toca fer la bona pujada cap al Santuari del Corredor, però abans anirem a veure el Dolmen de Pedra Gentil, situat a dalt del turó del mateix nom. Seguim la pujada i ens desviem un moment del camí per anar a veure l’ermita de Santa Eulàlia de Tapioles.

I ara si ja sense més preàmbuls la llarga pujada fins al Corredor.

Un cop a dalt i tots reunits, amb ja ganetes d'anar tornant, el noi de Camprodon, ens té preparades unes sorpreses per al sector, primer se l’insulta i maleeix, però a mesura que anem fent, la veritat que la colla xala d’allò mes. Arribem al Campament del Solei i ara si ja anem en direcció cap al Coll de Pi de Buac, ja portem un bon quilometratge, però no s’afluixa en cap moment.

I res, retorn cap a Mataró, però sempre amb aquell final que dóna una mica de gust, amb un bon corriolet, també ben emparat per al noi de Camprodon.

Molt bona ruta, rodadora i de bon fer, amb descobriments que és el que agrada. Al GPS amb marca 53 km, al compte kilòmetres de la bici 57 km i desnivell, això si 1300 metres.

 

Fórem: Artur , Txubi, Salme, J.j Padnon, Eladi, Manu, Manel i jo.
















 https://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=65277693

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada