Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 6 de març del 2021

Els salts d'aigua del Montnegre en BTT

 




https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/salts-daigua-del-montnegre-en-btt-67251157


Ja fa unes quantes setmanes que per culpa del confinament comarcal estem fent unes descobertes per al sector del Maresme que estem verdaderament sorpresos, la gent d’aquí en diem: Maresme Tropical, però semblava una cosa de fer gràcia, però la veritat que tenim uns espais naturals, sobretot al sector del Montnegre, ben a prop del mar, que sembla que estiguem a Prepirineu.

Els del blog "d’Esquí Montseny", ja ens han bategat el blog com "Aires del Maresme", abraçades des d'aquí al Gabi.

Bé al qual anem, la ruta d’avui anirem a descobrir els salts de l’Aram i el de Sallent, en tenim un altre que està situat a Sant Iscle de Vallalta, Dones d’Aigua, però aquest ja hi hem estat en vàries ocasions i també podeu consultar en el blog. http://airedemuntanyes.blogspot.com/2020/10/ruta-btt-cap-dones-daigua-mataro.html

Agafem el tren fins a Malgrat, aquí ja pedalant anirem cap a Santa Susanna, entre camps i aprofitant alguns carrils bici. A Santa Susanna anirem ja pujant de mica en mica per la bonica riera que porta el mateix nom, tot passant pels Sots de la Rabassa i d’Esteve Burgada, de mica en mica la cosa ja va picant i suma'n kilòmetres fins al Coll del Porc, aquí donarem per acabada la primera pujada.

Seguirem en direcció a Can Planes, però atenció en la baixada!!! Més o menys situats en el Torrent de la Font de la Teula (dipòsit d’aigua amb grafitis) nosaltres vàrem agafar la pista de la dreta que acaba amb un corriol i aquest corriol amb una baixada amb corda, en principi ens hi vàrem posar, però fem un pensament (això que veiem la pista bona a uns 50 m per sota) i reculem per tornar al dipòsit i agafar la bona ruta. Anem baixant i ara haurem d'anar al tant en un altre punt clau, indicació de Can Mas prohibit el pas, puix que per allà que baixem, però al cap de poc trobem una tanca i per molt que ho intentem per allà no hi podem passar pas, opció tornar a pujar fins a la indicació i agafar un corriol que va en baixada, però entrem al pati de la casa de Can Mas, ai las!!! Ens  surt, però una noia que molt amablement ens deixa passar i aprofitem per fer petar-la una estona, gràcies!! https://canmasrural.com/Pagines/Index.htm

Deixem la casa amb intencions de tornar-hi a fer una estada de relaxació que potser ja ens convé una mica, prenem direcció cap a Cal Capità, però ara primer anirem a veure el Salt de l’Aram, tot pujant per al corriol al costat de la bonica riera. Aquí cal anar en precaució de no anar-hi si hi ha molta gent doncs potser amb les bicis seria un problema afegit. Recuperem forces una estona i reculem per on hem vingut un tros, fins a trobar una pista que agafarem, sent la segona pujada del dia cap en direcció el Collet de Sant Andreu i que no fa pas gaire, la setmana passada i vàrem passar per anar cap a  Tordera. Prenem direcció a Hortsavinya que la cosa encara fa pujada fins al Coll dels Tres Termes, d’aquí anirem a buscar la urbanització d’Índies que ja estem a Sant Cebrià de Vallalta, seguim pel Camí de Sant Cebrià, fins a trobar una urbanització, aquí farem una marrada, per anar a buscar el Salt de Sallent.

Deixem les bicis per anar a veure el salt, i carai quina baxadeta, potser faltarien unes cordes, no vull pensar en això mullat, una relliscada i vas  a la bassa de pet.

Bé reculem per retrobar de nou la urbanització, ah!! Se m’oblidava, avui tenim un xicot nou al grup, l’Ivan que ni més ni menys és d’aquestes contrades de Sant Iscle, doncs ara si ja anem amb un bon guia. Baixada cap a la Riera de Vallalta a on trobem la carretera que va entre Sant Iscle i Sant Cebrià, la creuem i comencem la tercera pujada del migdia direcció Pedracastell i ho rematem a la Creu de Canet. Anem per uns corriolets fins que el nostre nou amic ens deixa, per baixar cap al seu pobla, nosaltres anirem cap al Coll de Safiguera i anirem baixant per al Camí del Fangar, però el deixarem una estoneta per fer un bonic corriol que va per sota la pista.

Ja ens falta poc per Arenys de Munt, però com avui ve l’Artur, que és un especialista en corriols "cardats", l’hi busquem un de ben bo, que la veritat, els altres en prou feines ens podem enfilar a la bici. Si vosaltres no aneu amb canalla raider, millor que seguiu la pista per on aneu baixant cap a Can Sala.

I bé quarta pujada de Cal Jalpí, territori ja conegudíssim, cap a Can Catà de Dalt, Camí del Remei, un altre corriolet, Riera de Caldes..... Quinta pujada de la Coma de Bo, Camí del Pedró, Camí de Sant Llop, Camí de Can Pi..... Llavaneres, pujada per al carril bici i per fi les Cinc Sénies.

 

Que podem dir, gran ruta, grans espais, uns salts d’aigua que ens han obert els ulls, això que tenim ben a prop i que si, potser si, gràcies a la Covid, estem descobrint aquest Maresme tan meravellós.

 

Ruta realitzada per als "beteters": Artur , Regi, el noi de Camprodon Salme, i l’Ivan, també jo.

Ruta de 58 km i 1600 metres de desnivell.



                                                                             
      Tot sortint de Santa Susanna


                                                                                   Collet de Sant Andreu  




                                                                          
Coll del Porc


                                                                                   

  

per aqui no!!

 

per aqui !!



Can Mas


Salt de l'Aram





















Salt de Sallent





Creu de Canet


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada