Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 13 de març del 2021

Mataró al sostre del Montnegre en BTT


 

Avui ens plantegem una fita guapota, anar de Mataró al sostre del Montnegre, el Turó Gros o també, la Telefonista, o també dit, de la Miranda, per noms que no quedi.

Farem uns quants quilòmetres per la costa per escalfar les cames que venent unes bones pujades. Anirem seguint a la vora del mar per Llavaneres, Sant Vicenç, Caldes, Arenys i Canet, a partir d'aquí deixem el litoral i comencem a enfocar les bicis cap al Montnegre.

Travessarem  Canet i anem a buscar l'església, a partir d'aqui ja no deixarem el GR5, ni la pujada.

Passarem per al costat del Castell de Santa Florentina, aquí encara engominats i ven pentinades, però de mica en mica ja la cosa és va posant seria fins a arribar al Coll de Safiguera, ben suats i despentinats. Seguirem ja en baixada per anar a buscar el poble de Sant Iscle de Vallalta, tot anant a buscar plàcidament el torrent de la Salut i la seva bonica ermita al costat del camí.

Deixem a mà esquerra la desviació a Dones d'Aigua i seguim el GR5, que va pujant, sense embafar fins a arribar a Can Vives de la Cortada. Però fem una mica de parada perquè ha punxat en J.j i, ja que hi hem passat per al costat moltes vegades farem una mica d'història. Can Vives, és una masia catalogada com a Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, la construcció data dels segles XVII - XVIII i va ser habitada fins al 1975, està situada en un bon lloc a on el sol i toca tot el dia, a més tenia un bon doll d'aigua, actualment està completament abandonada i amb l'estructura força malmesa, una llastima!!

Punxada arreglada i seguim, ara sí que vindrà la pujada del "calvari", renoi!!!, quines rampes!!!, quins pedrots al mig del camí!!!, quins tremolors de cames!!!!, alguns trams hem de baixar de la bici sense complexos ni remordiments, arribar al Coll de les Basses és tot un suplici. Però bé, ja som dalt, entre el Vallès i el Maresme, Montseny al fons i el mar més avall, entre rouredes i fagedes, com si estiguéssim al Montseny anirem a buscar per una bonica pista que va carenant cap a l'objectiu del dia el Turó Gros. Paradeta i menjuc, per recuperar forces.

Tornem al Coll de les Basses i seguim el GR5, ara la baixada es converteix en una bona trialera, per al sector dels Embarrats, bé el nom ho diu tot, aquí sí que deixem pas al tècnic del grup, l'Artur per fer les seves proeses dalt la bici.

Un cop arribats a la Roureda de l'Auledell, prenem la pista a la nostra esquerra, tot seguint el GR92 i el 83. Seguim amb pujades i baixades fins al Coll de Can Poliva, deixem el GR83 que va cap a Cal Peraire i seguim amb el 92 un tram per pista, però de seguida el GR agafa forma de corriol, molt vistós que xalem força, tenint però algun tram complicat, però curtet.

I res, Vallgorguina i l'última i punyent pujada cap a la Creu de Rupit, tot passant per Casa Nova de Pibernat, que hi toca un bon solet de migdia.

Creu de Rupit, i de tornada a casa, Camí Ral fins a can Xarrac i d'aquí, pensem que falta la cirereta del pastís, que coi!!, anirem a buscar una bona" baixadeta corriolera", que ens portarà a la riera de Can Cabot de la Brolla, al final alguna ensopegada, però sense més, coses del cansament que ja portem a sobre.

I que dir,  d'aquesta ruta: formidable i molt bonica, gràcies als que heu compartit aquest bonic matí de dissabte d'un mes de març tan atípic.

Fórem: Artur, J.j Padnon, Regina, el noi de Camprodon, Salme que l'hi desitgem des d'aquí una bona tornada al Ripollès i jo mateix. No sabem si això de poder sortir pel territori, ens obrirà altres possibilitats, però el que sí que és veritat que aquests mesos hem descobert el Maresme com mai havíem fet.

Total 64 km i 1600 de desnivell.

https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/mataro-al-sostre-del-montnegre-67762141














0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada