Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 21 de març del 2021

Sant Esteve de Palautordera, directíssima al Turó de l'Home


Castell de Montclús, al fons el Turó de l'Home


Avui deixem les terres del "Maresme Tropical" que tantes setmanes hem estat fent descobertes i traspassem la comarca per anar a territori d'"Esquí Montseny "és a dir: El Montseny (una abraçada al director del blog i una ràpida recuperació, Gabi).

I res doncs que podem sortir fora de les nostres contrades, ho farem això si amb cotxes separats, però després ens trobarem i anirem juntets, ja no sabem els papers i certificats que hem de dur: els de la FEEC, comprovant de participar en una cursa, d'esquí de muntanya, de raquetes.... Comprovant de residència, d'empadronament, vacunació i bla, bla,bla, resum una merdota tot plegat, moltes ganes de tocar neu, però poques ganes d'anar al Piri, a fer cues a la carretera i com no tenim cap acreditació de curses, hauríem d'anar un per un, decidim anar doncs a fer el Turó de l'Home que està nevadet i ho farem per Sant esteve de Palautordera, que de ben segur no trobarem gentada, i així fou.

La ruta doncs és una directa, directíssima, una pujada llarga i amb fortes rampes, però el dia acompanya i el gustet de trepitjar neu fa un no sé què a l'estómac, quines ganes!!!

En aquesta sortida, però, ens acompanyarà una estona un dels guies d'Esquí Montseny, el Noi del Montseny, tal com raja, però sols una estona, perquè avui fa de xef de cuina.

Doncs res, sortim del poble i travessem la Tordera, tot seguint les indicacions de la "Tourdera" ruta de peu, cap al castell de Montclús, pugem cap a la Font de Can'Albert de Dalt, pugem cap al càmping de Fontmartina, pugem tot trobant el GR5, un tros de carretera, font del Senglar, deixem la carretera a l'esquerra, direcció Cala Agnès, una mica de respir, sot del Baiés i pujada forta a molt forta per al camí del Corral del Deumal fins al coll de Sesbasses, travessem la carretera i última pujada, que ja s'acaba al Turó de l'Home, fred i vent, fotos i fotem el camp que ja ens  esperant per dinar a casa.

Una gran i bonica ruta amb la companyia del Presi, el noi del Montseny (una estoneta)

1600 metres de desnivell i 24 km. Tornem per al mateix camí.


https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-esteve-de-palautordera-directa-al-turo-de-lhome-68308755














L'endemà al Montseny ja no hi queda neu, sols en unes petites raconades hi veiem unes petites restes, l'hivern ha deixat lloc a la primavera, segurament fins al pròxim any no tornarem a veure el blanc en aquestes muntanyes.








0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada