Cursor

Crossbone Skull

divendres, 10 de setembre del 2021

Balandrau per la directa


 

Des del començament de la setmana que els pronòstics del temps van canviant dia a dia i nosaltres anem canviant de lloc i de dia per fer la sortida, al final el divendres a última hora decidim: el Balandrau per la  "canal directa “que ja fa temps que hi volem anar i no trobàvem el moment.

Deixarem el cotxe a la Farga i anirem cap al Pont del Daiò, amb la fresqueta d’aquelles hores i l’olor de pluja del dia anterior. Anirem pel camí clàssic de les Gorgues del Freser, tot passant per al Salt del Grill. Mes endavant creuarem el Freser per la palanca i la cosa ja comença a enfilar-se cap a les Marrades, en un moment donat, marques vermelles i fita, deixem el camí, i si la cosa pujava ara mes i de cop. El primer tram el corriol va mig amagat entre bosc de pi petit, sort de les marques vermelles que ens van indicant en tot moment (bona feina Jan de Muntanyola -Osona-). Deixarem la part més vegetal i entrarem a la canal pròpiament dita i res amunt que fa pujada, una mica fent l’isard, uns peus per aquí i mans per allà, mirant de no relliscar doncs l'herba esta mullada, però tot plegat res complicat. Tot puja i pujarà força estona, uns 700 metres de desnivell, fins que la canal sobre a uns prats herbats i molt tiesos, a més el sol acaba de sortir per l’altre vessant i ens ve de cara, la qual cosa fa que no veiem per on passem. Anem directes als 100 metres que ens queden pel cim. Molta gentada, un menjuc breu i cap avall que ara serà tot baixada. Primer per prats i rocs cap al Cim de la Canya, les Roques Blanques a on ja endevinem amb més claredat el corriol de baixada i res cap a buscar el bosc que aquestes hores ja comença a fer força caloreta. Baixada i més baixada, el corriol ara no té pèrdua, fites, trams de marques de color vermell, també ratlles grogues. Ja som als prats de sobre el Serrat, encarem la baixada  cap als Plans d'Escuiva (antena), deixem la baixada i girem a la dreta, marques grogues i anirem seguint per al bonic corriol fins a trobar el Torrent del Forn, que per un corriolet (indicació de La Farga) baixarem ja el poc que ens queda 1 km per al final.

Itinerari d’unes 5 a 6 hores, gens difícil, però molt enxerinat.

La millor època segurament és finals de primavera, estiu i començament de tardor. Tant a finals de tardor , hivern o començaments de primavera i podem trobar gel, perquè el sol i toca ben poc.

Sortida compartida amb Lo Presi i J.j Padnon del Sorreig.


https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/balandrau-per-la-canal-directa-circular-83243740
















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada