Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 25 de setembre del 2021

Circular BTT per les Guilleries


 

De nou aquesta setmana el temps ens fa una mala passada i la ruta que teníem prevista de dos dies per les Guilleries, l’hem d’arreglar per fer-la en sols una jornada, que hi farem!!

Arribem a Cantonigròs en un dia força emboirat i frescot. I amb aquesta fresca comencem a pedalar tot anant a buscar el circuit 4 del centre BTT, que seguirem força estona. Amb les boires que van jugant entre el bosc arribem al Pla d’Ardura, on trobem una pista que seguirem a la dreta per al Camí de Rupit a Tavertet fins a arribar, tot passant per unes boniques masies, a Tavertet, un poblet ben bonic i amb unes vistes fenomenals dels Cingles i del pantà de Sau, amb el Montseny al davant.

Sortim del poble i comencem una bonica pujada amb vistes, ja que la boira s’ha esfumat i el sol deixa pas a una mica més de caloreta. Seguim per la pista en bon tros asfaltada, tot passant per l’Alberg de l’Avenc i una mica més endavant els Pujals , seguim la pista ja sense asfaltar en baixada  i girem a la dreta tot deixant la pista principal i comencem una primera baixada, una mica tècnica, ja que les pedres i el camí estan força humits, el que comporta mirar de no fotret una relliscada. Trobem una pista, respirem i seguim a Rupit a on en aquestes hores del dia està a petar de gent.

Anirem cap a Santa Magdalena, primer per un camí empedrat fins a creuar un pot, a partir d’aquí, pujada per roca mullada, millor baixar de la bici fins a arribar a l’ermita. Seguim per la pista de Vilanova de Sau en baixada, fins encreuament que girem a la dreta per anar a visitar l’ermita de Sant Joan de Fàbregues.  Reculem per recuperar de nou la pista i seguim la baixada cap el Salt de Sallent, molta gent, no fem ni una foto, seguim en forta pujada, per anar resseguint els cingles una bona estona, fins que trobem un encreuament, a la dreta cap el Far, nosaltres anirem cap a l’esquerra per la pujada que va per al Torrent de Gravet, amb el seu magnífic bosc.

Anirem a sortir a la carretera d’Olot, la seguim un tros i girem a l’esquerra ara el nostre destí és anar a veure les Roques Encantades a prop de la Salut.

Un cop feta la visita per aquest indret tan encisador, tornem a buscar la pista que ens portarà al Collet de l’Arç i Pla dels Alemany. Per aquí ja podem apreciar la silueta del Puigsacalm i les planes dels Hostalets.  Passem per al sec Estany del Coll, tot prenent direcció a Can Torrent i el camí dels Falgars de la Devesa, anirem seguint una bona estona el Camí de Sant Jaume, que deixarem per agafar una pista a la dreta en forta pujada i forces rocs, cap al Coll de Saiols. Ara sí que podem dir que hem acabat la pujada, o no?, corriolet molt guapo i de bon fer que ens portarà en baixada, de nou a la pista del Camí de Sant Jaume i cap a la carretera d’Olot. La creuem i anem per un corriol que surt al davant, carai encara falta pujada, i una bona traca final de trialera mullada que fem a peu. Ja tenim el poble a tocar i ho farem per un bonic corriol entre camps i un passeig, diuen dels enamorats.

Una bona sortida d’uns 53 km i 1300 de desnivell, amb molt bones vistes i magnífics i frondosos boscos que de ben segur que en quedarem ben contents.

Per fer un menjuc a la sortida del poble, direcció Rupit al costat de l’Hotel Residencia i trobem una petita gasolinera que ara és un bareto, molt bon embotit, proveu la “pilota”  i la gent que ho porta són molt simpàtic i agradables, amb bones vistes cap al Pedraforca i Serra d’Ensija.

Fórem: el nano de Camprodon el Salme, J.j Padnon, Regi, Artur i jo mateix, en total unes 6 hores, però amb forces parades, per admirar el paisatge, les ermites i les masies que anirem trobant per al camí.


https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/cantonigros-tavertet-rupit-salt-de-sallent-cantonigros-84306069












Tavertet


Sau al fons




Santa Magdalena


Rupit


Sant Joan de Fàbregues







Puigsacalm al fons








 

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada