Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 4 de setembre del 2021

Pic de Pessons tot fent el circuit dels estanys




Mireu que voleu que us digui cada cop és més difícil pernoctar en furgo per Andorra, un dels pocs punts és a l’estació de Grau Roig i ja veiem com està la zona només arribar: campers, autocaravanes, tot un campament (Nomadland). Però nosaltres anem a un lloc més amagadot, solets, bé això és un dir.
A la tarda, quan va caient el sol, tot estant dins la furgo, fent qualsevol cosa poc important, anem mirant per la finestra tot observant la fauna no ven bé animal o sí.

— Una parella que cadascun venen amb el seu cotxe (AND) un em furgo, entren a la furgo. Passa una estona, ell surt tira quelcom a la paperera i ella se’n va amb el seu cotxe i les mantes que ha tret.
—Un senyor passejant un gat amb una corretja, el gat fa cabrioles per roques i fa forats, el senyor una mica emprenyat.
—Un tipus, surt del cotxe, perfil de cos de gimnàs, mira el rellotge, comença a córrer per l’aparcament, es para a un som nosaltres i fa uns exercicis a on si pot veura la seva complexió esportiva, molt motivat, fa les sèries diverses vegades.
—El vaquer, perseguint les vaques amb un pal, una cap a qui l’altre cap allà.
—Una dona que arriba sola i es queda molta estona mirant per la finestra, meditant, se’n va quan es fa fosc.
—Una gent, pijos, elles samarretes blanques i ulleres fosques, està núvol, cotxes Volvos, ells abraçades, parlen castellà, sembla que són de BCN.
—Un noi que fa fotos al cotxe blanc. A dins la noia, que no surt.
—Un altre noi que fa un vídeo amb el mòbil, al seu amic que té un cotxe blanc.

L’excursió al Pessons és una típica, però carai és molt maca.
Anirem al restaurant que  hi ha a l’Estany Primer, i arribarem per al lloc que més ens agradi, perquè el rètol de l’estació posa per un lloc i la gent fent cas omís van per un altre. Començarem doncs la ruta a l’esquerra de l’estany tot mirant el cim que tenim al davant i anirem seguint el camí per tots els estanys que hi tenim, que en són uns quants, els volia contar i no ho vaig fer. Arribem a un pal informatiu, cap a la Collada de Pessons o Circ de Pessons, aquest el farem de tornada per completar la visita dels estanys que ens queden.
La part més dreta de la sortida, és la del coll. Bonic llibret de fusta, explicant el tema de les "Mulleres". Cim, vistes, Madriu, paratges de la Skimo. Tornem, diuen que  hi haurà tempestes a partir de les 14 hores. Tornem als estanys, gent, gossos, dones amb samarretes blanques, homes fent selfies, nens que no volen caminar i pares emprenyats. Sento una senyora que diu a un altre: "A partir dels quaranta ,cul o cara, has de decidir", els hi diem "Bonjour", perquè vegin que no les entenem.
Tornem per la pista, l’autobús que puja al restaurant per la gent que no vol caminar, fa molta polseguera i una noia diu al seu grupet:

- "Esto va ha ser el unico polvo del dia" 





-

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada