Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 15 de maig del 2022

Els dos Coronas ( 3293 m - 3286m)



Molta calor aquests dies de maig, però encara podem trobar molta neu al sector de l'Aneto - Maladetes per acabar la temporada.
Molta gent a Besurta, això que és molt d'hora, unes quantes cares conegudes per explicar les experiències d'aquesta temporada. Molta gent pujant cap al Portilló Superior, molta gent fent fila cap al 
senyor Aneto i quasi ningú cap al Corones.
Un cop arribats al enxerinat coll anirem faldejant cap a la Tuc del Collado de Coronas (3286m) un copa qui, veiem a tocar l'Aneto que no hi cap ni una agulla. Fotos de rigor i encarem cap al Pic Coronas (3293m) que el farem tot crestejant per roca, ja que la neu està d'allò que en diuen fins als collonets.
I res comencem la baixada del coll, són les 11 i la neu ja està com una pasta, però dins de tot anem baixant força bé tot buscant els trams de color més marronós on la neu està millor.
Ja no podem arribar fins Aigualluts esquiant, així i tot, ja ho donem per bo. 
Ha estat una temporada ben estranya, molta neu al començament, maca de neu fins a març, molta neu dura, molta neu al sector de la Cerdanya Francesa i poca neu a la resta del Pirineu més Oriental, molts dies de vent......és hora d'anar a fer un menjuc a Benasc al "Chilli Bar", farem petar la xerrada i a fer plans de cara els mesos que vindran fins a tornar a trobar les muntanyes ben blanques.

Hem fet la cloenda: la Regi, Àlex, J.j Padnon, lo Presi, Txubi, el noi del Montseny i també el grup que venia amb nosaltres, però que per culpa d'un infortuni a primera hora del matí no varen poder fer la sortida:
Eladio, Mario i en Sekoies, a ells també gràcies per compartir tots aquests mesos.















Portilló Superior








a l'esquerra el Pic Coronas














al fons el Pic del Medio i el Pic de Coronas


Aneto, couloir Estasen, Tuc del Collado de Coronas


Tuc de Coronas


Aneto al fons





sota el Corones


el Noi del Montseny


Txubi, el "bro"


Regi


J.j Padnon


lo Presi


Âlex


Al Pla d'Aigualluts coincidim a l'amic i blogger  de "Sortides a Muntanya" en Josep Mª Moyà que avui ha realitzat la seva pujada numero 54 a l'Aneto, enhorabona i a seguir. També al nostre costat i en representació del blog "Esquí Montseny" l'amic Benet, hem estat parlant de company Gabi creador del blog i que avui d'àuria d'estar cremant rodes de bici per al seu territori el Montseny.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada